Святкова атмосфера заповнила приміщення громадського об’єднання «Надія», адже сьогодні сюди завітало свято Масляної.  Його організатор – завідуюча бібліотекою-філією №1 Тетяна Бакун. З цим святом нерозривно пов’язана традиція пекти млинці, які за кольором і формою ототожнюються з ласкавим сонечком. Це смачне і неймовірно ситне свято триватиме цілий тиждень, який передує Великому посту.

А ще було проведено безліч веселих та цікавих конкурсів, в яких охоче брали участь усі присутні. Під гучні аплодисменти зустрічали учасників сценки «Гілочка вишні» Лізу Гредякіну, Євгена та Світлану Івченків, В’ячеслава Сурая. У конкурсі «Масляна з млинцями» переможцями стали Марина Маляренко та Микола Шаповалов, «Вправний кухар» – це Юлія Лейко та Максим Зборщик, а у конкурсі «Шеф кухар» перемогу здобули Сергій Шипулін та Анна Бакун.

Всіх чекав святковий стіл з млинцями та варениками, бо яка ж Масляна без цих смаколиків!

  

  

 

 

Переглядів: 342 | Додав: cbstolstogo | Дата: 24.02.2020 | Коментарі (0)

Сьогодні зранку про подію, що відбулася вчора. 23 лютого в Шосткинській центральній міській бібліотеці сталася дивовижна подія - презентація «Доці». Пригодницько-авантюрний роман з включенням містичних моментів та елементів детективу представили шосткинським читачам авторка Тамара Горіха Зерня та видавчиня Ірина Білоцерківська.

Книга з гордістю зійшла на книжковий Олімп та справедливо отримала високе визнання: книжковий «Оскар» – премію BBC - 2019. Дебют викликав фурор, книга увійшла до шорт- листів усіх літературних премій, що є Україні. Презентації проходять в різних містах України, невдовзі – поїздка за кордон.

«Тамара написана про те, що знала й бачила сама, у книзі її особисті враження та власний досвід, спогади людей, з якими вона спілкувалася протягом своєї волонтерської діяльності», – зробила акцент пані Ірина.

Кожен герой – реальний персонаж, кожен діалог – відбувся насправді, кожна історія – це шокуюча правда, що пробивається через брехню. А назва книги прийшла уві сні, її підказали герої.

Це книга-загадка, бо повсякчас ти стаєш свідком тих подій, складаєш свою картинку та додумуєш те, що проявляється.

«Коли я читала, я відчувала себе цією героїнею. Їй було боляче, і мені було боляче. Їй було смішно, і мені було смішно. Весь час думала: а щоб я зробила на її місці, яким було б моє рішення», – такими враження поділилася бібліотекарка Анжеліка Пенкіна.

«Я хотіла написати про людей, щоб зберегти пам’ять про те, що відбувалося на Донбасі та відновити справедливість», – сказала пані Тамара. А ще поділилася планами на майбутнє: написати детективну історію. Сподіваємося, Шостка почує цю історію і ми знову будемо мати чудову нагоду поспілкуватися з неймовірними Тамарою та Іриною.

Така щира й тепла зустріч, справді, сподобалася всім. А шосткинський читач так вразив наших друзів, що вони вирішили залишити книги для тих, хто не зміг відвідати презентацію. Кажуть, книга стає шедевром після завершального розчерку майстра. Такий шедевр може бути вашим. Придбати книгу з автографом можна в Шосткинській центральній міській біблотеці.

Про це маємо знати, це повинні прочитати.

  

  

 

Переглядів: 426 | Додав: cbstolstogo | Дата: 24.02.2020 | Коментарі (0)

 

 

 

Фредерік Францишек  Шопен  -  геніальний польський композитор та піаніст. Музику Шопена називають гарматами, захованими в квітах. Композитор був неперевершеним творцем мелодій, він одним з перших приніс у європейську мелодику слов’янські інтонаційні елементи, збагативши її новими ритмiчними малюнками. 

Фредеріка Шопена вважають найвидатнішим польським композитором. Його іменем названо Варшавську консерваторію та аеропорт, філармонію у Гданську, астероїд і кратер на Меркурії, ряд вулиць у Польщі та Україні; раз у п’ять років у Варшаві проводиться конкурс піаністів імені Ф. Шoпeна, щорічно серед польських музикантів проходить вручення премії «Fryderyk».

Саме цій видатній людині і було присвячене засідання "Клубу...", яке відбулося 22 лютого.

  

Переглядів: 351 | Додав: cbstolstogo | Дата: 22.02.2020 | Коментарі (0)

 Літературна година «Ти себе Українкою звала…», яка відбулася сьогодні у школі № 9, була присвячена 149-річниці від дня народження Лесі Українки - видатної української поетеси, письменниці, перекладачки, культурологині.

Ніжна, але сильна духом, пройнята прометеївським вогнем любові до людей. Її твори надихають, додають сил та впевненості.

«Відкрили по-новому для себе Лесю Українку, ближче познайомилися з особистим життям, творчою діяльністю», - ділилися враженнями учні 10-го класу після заходу, який підготувала і провела бібліотекар філіалу № 1 Надія Шамшур.

  

 

 

Переглядів: 442 | Додав: cbstolstogo | Дата: 20.02.2020 | Коментарі (0)

 

 

 

 

 

 

 

Сьогодні разом з усією Україною користувачі бібліотеки-філіалу №4 вшанували пам'ять загиблих Героїв Небесної Сотні. 6 років тому 18 лютого почався найтрагічніший етап Революції Гідності. В урядовому кварталі під час зіткнень з силовиками і "титушками" почали гинути майданівці,а ввечері відбувся штурм барикад у центрі Києва.
З цієї нагоди бібліотекарі відновили хронологію трагічних подій.Присутні переглянули відеосюжети про перебіг протистояння на Майдані. Також користувачам була представлена література,присвячена Героям Революції Гідності та героям Небесної Сотні.
Вічна пам'ять полеглим за майбутнє України.

  

 

 

 

Переглядів: 267 | Додав: cbstolstogo | Дата: 19.02.2020 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 96 97 98 99 100 ... 235 236 »
Вітаю Вас, Гість!
П`ятниця, 19.04.2024