06.06.2020 р. постановою за № 35 Головного державного санітарного лікаря України затверджено тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів під час проведення культурно-мистецьких заходів на період карантину.
Рекомендації розроблені для закладів культури та креативних індустрій.
Відповідно до рекомендацій бібліотеки мають:

  1. Проводити температурний скринінг усім працівникам перед початком робочої зміни. За наявності температури понад 37,2 – працівники до роботи на допускаються.
  2. Забезпечити працівників і використовувати ЗІЗ (маски, в т.ч. саморобні, або респіратори, захисні рукавички).
  3. Оформити інформаційні зони, які містять інформаційні матеріали (банери, плакати, оголошення, малюнки, наліпки тощо), щодо індивідуальних заходів профілактики коронавірусної хвороби COVID-19.

https://oth.nlu.org.ua/wp-content/uploads/2020/06/%D0%BC%D0%B8%D1%82%D0%B8-%D1%80%D1%83%D0%BA%D0%B8-219x300.png

https://oth.nlu.org.ua/wp-content/uploads/2020/06/%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BA%D0%B0-2-222x300.jpg

4. Облаштувати місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками з концентрацією активно діючої речовини понад 60% для ізопропілового спирту та понад 70% для етилового спирту. Постійна наявність рідкого мила, антисептиків та паперових рушників в санвузлах (як службових, так і загального користування)

5. Здійснити тимчасове маркування для забезпечення дотримання не менше 1,5 метри. 6.Проведення заходів просто неба:

  • територія заходу повинна бути огороджена;
  • перебування 1 особи на 5 кв.м загальної площі огродженої території. Уникнення скупчення відвідувачів.
  1. Проведення заходів в приміщенні бібліотеки:
  • відвідувачі мають перебувати в захисних масках або респіраторах протягом усього часу;
  • розміщення відвідувачів лише на сидячих місцях;
  • відстань між місцями для сидіння або столиками – не менше 1,5 метри;
  • за одним столом – не більше чотирьох осіб (без урахування дітей віком до 14 років);
  • безперебійна робота систем вентиляції.
  1. Розмістити в місцях загального користування кошиків, контейнерів/урн з кришками та одноразовими поліетиленовими пакетами для збору використаних ЗІЗ.
  2. Здійснювати вологе прибирання місць з найбільшим скупченням відвідувачів.
  3. Проводити дезінфекцію поверхонь ( кафедр, столів, стільців, ручок дверей, сходи, дзвінків і т.п.) спиртовмісними дезінфікуючими засобами протягом робочого часу в посиленому режимі..

Безпека – понад усе!

 

Переглядів: 266 | Додав: cbstolstogo | Дата: 09.06.2020 | Коментарі (0)

 Які прості кроки може зробити кожна людина ,щоб внести свій маленький вклад для збереження довкілля? Якщо думати про наслідки своїх дій,то можно допомогти нашій планеті бути чистою і здоровою! Одним з найпростіших способів допомогти природі є відмова від пластикових пакетів.Достатньо просто мати власні торбинки,які можно використовувати знову й знову.Бо пластик залишається в природі невідомо скільки,шкодить довкіллю.а отже і нам з вами. А ще ми можемо ж прибирати за собою сміття після пікнику! І ми повинні вимагати у нашої влади йти європейським шляхом,щоби вирішувати прблему сортування сміття,утилізації батарейок. То ж майбутнє екології значно залежить від кожного,і чим швидше людина почне робити "маленьки кроки" у допомозі природі,тим більше шансів буде створити для людства гідне довкілля,в якому будемо насолоджуватися життям.

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 292 | Додав: cbstolstogo | Дата: 04.06.2020 | Коментарі (0)

Сайт, разработанный шосткинскими школьниками, вошел в семерку лучших сайтов Всеукраинского конкурса

Шостка инфо

ІсторіяЗнай наших!КонкурсОсвіта | 17:52 31.05.2020

 Поділитися

Команда учеников 9-А класса Шосткинской специализированной школы № 1 в составе Андрея ШвецаДениса ГолубаАнастасии СемененкоСофии ГаличВиктории Кравченко во главе с учителем украинского языка и литературы Инной Андрущенко принимала участие во Всеукраинском конкурсе сайтов «Литературная визитка края».

Команда школы разработала и наполнила сайт, посвященный известному земляку – Пантелеймону Кулишу. Эта работа вошла в семерку лучших из 135 представленных на конкурс из разных регионов Украины.

– Свои умения и навыки планируем усовершенствовать на бесплатных оnlinе-курсах «Основы Web-разработки» от Львовской Logos IT Academy; а еще читайте интервью с нами в журнале «Одноклассник», – сообщается на Фейсбук-странице Шосткинской школы №1.

Переглядів: 289 | Додав: cbstolstogo | Дата: 01.06.2020 | Коментарі (0)

Ми щиро вдячні ГеннадІю Гордієнку за розуміння й допомогу! Бажаємо усіх життєвих гараздів. Колектив бібліотеки.

 

Переглядів: 299 | Додав: cbstolstogo | Дата: 27.05.2020 | Коментарі (0)

21 травня--День вишиванки

Вишиванка рідна,ну хіба не диво?

В ній ходити модно,стильно і красиво.

Це мистецький витвір,це краса і казка,

В ній душі наснага,материнська ласка.

Вишиванка вважається оберегом від усього лихого,що може статися в людському житті.Вона є символом краси та міцного здоров'я,а також щасливої долі.В Україні вишиванка також символізує і родинну пам'ять,вірність та любов у сім'ї.

З історії моди на вишиванку У 19-му столітті Іван Франко почав поєднувати вишиванку з європейським костюмом і започаткував своєрідну моду.Сучасники згадували:"Де б він не з'являвся,неодмінно привертав увагу своїм піджаком та вишиваною сорочкою поміж пишних комірців та кроваток". У кінці 19 століття про український традиційний одяг заговорила вся Європа,яку важко чимось здивувати..

Зараз елементи української вишиванки використовують у своїх колекціях визнані у світі модельєри та модні доми--Жан-Поль Готьє,Джон Гальяно,Gucci,Valentino,Dolce And Gabbana. А в 2015 році американський Vogue опублікував статтю Юв якій назвав українську вишиванку одним з головних трендів сезону. (філіал №4)

 

Переглядів: 263 | Додав: cbstolstogo | Дата: 21.05.2020 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 92 93 94 95 96 ... 235 236 »
Вітаю Вас, Гість!
П`ятниця, 19.04.2024