Сучасна вишивка - явище надзвичайно багатогранне і захоплююче. Не уявляє свого життя без вишивки і Антоніна Телехіна. «На вістрі голки вся краса земна» – таку назву має виставка вишитих картин, що відкрилася 26 листопада у фоє бібліотеки. Це вже друга персональна виставка майстрині.

Вишивка є ліками для душі – вона дарує спокій.  Займаючись улюбленою справою, майстриня відпочиває душею.  І обовязково творчо підходить до кожної роботи: «Иногда куплю картину, а она никакая. Я меняю цвета, подбираю оттенки».  Можливість повністю присвятити себе рукоділлю з’явилася у Антоніни Харитонівни лише з виходом на пенсію, і вже протягом останніх 25 років вишивці вона присвячує весь свій вільний час. 

Антоніна Телехіна має дар бачити і відчувати світ у всій його красі. Вишиті картини вражають природністю кольорів і правдивістю зображень. Анжеліка Пенкина  ділиться своїми враженнями: «Любая вышитая работа  –  это эксклюзив. Каждая мастерица вносит свое: краски, душу, свои эмоции». 

Кожен зможе пересвідчитись у цьому, відвідавши виставку.

  

  

 

Переглядів: 284 | Додав: cbstolstogo | Дата: 26.11.2020 | Коментарі (0)

21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи. Цього дня, з інтервалом у дев’ять років, розпочалися дві доленосні для сучасної України події: Помаранчева революція 2004-го та революція Гідності 2013-го.

Саме 21 листопада 2013 року розпочались перші протестні акції української громадськості у відповідь на рішення тодішньої влади щодо припинення курсу на євроінтеграцію та скасування процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Попрання законодавчо закріплених пріоритетів зовнішньої політики України, якою власне і була Угода про асоціацію між Україною та ЄС, викликала обурення українців.

Варто пам’ятати, що обраний українським народом шлях хоч і важкий, але незворотний – події, які почалися біля монументу Незалежності ввечері 21 листопада 2013 року, тривають і досі.

 

 

 

Переглядів: 260 | Додав: cbstolstogo | Дата: 19.11.2020 | Коментарі (0)

Андрій Кокотюха народився 1970 р. м.Ніжин. Сучасний український письменник, сценарист, журналіст. Працює переважно в гостросюжетних жанрах: детективному, пригодницькому, історичному. Автор понад 60 книжок. Завітайте до центральної міської бібліотеки та ознайомтеся з книгами ювіляра якому 17 листопада виповнилось 50 років.

  

   

 

Переглядів: 255 | Додав: cbstolstogo | Дата: 17.11.2020 | Коментарі (0)

     

  1. Улітку ми з друзями змагаємося у веслуванні. Гребля – це гідротехнічна споруда на річці.
  2. Новий рік ні на кого не наступає, а приходить або настає. Тож, якщо хочете привітати когось використовуйте такі варіанти: Щастя в Новому році! Хай вам щастить у Новому році! З Різдвом Христовим!
  3. Радимо не плутати: на протязі – на різкому струмені повітря, протягом – тривалість якоїсь дії або процесу.
  4. В українській мові «накип» - іменник чоловічого роду. Крім того, в українській мові слова «тюль», «ступінь», «шампунь» - іменники чоловічого роду.

Запамятайте правильні варіанти: довкілля, довколишнє або навколишнє  середовище.

Переглядів: 250 | Додав: cbstolstogo | Дата: 14.11.2020 | Коментарі (0)

  1. Улітку ми з друзями змагаємося у веслуванні. – Улітку ми з друзями змагаємося у греблі.
  2. Щасливого Нового року й веселих свят! – « З наступаючим Новим роком».
  3. Коли протягом дня сидиш на протязі, можна і захворіти. – Коли на протязі дня сидиш, можна захворіти.
  4. Вода з- під крана залишає сильний накип. - Вода залишає сильну накипь.
  5. Кожен повинен дбати про навколишнє середовище – Кожен повинен дбати про оточуюче середовище.

 

Переглядів: 250 | Додав: cbstolstogo | Дата: 11.11.2020 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 83 84 85 86 87 ... 235 236 »
Вітаю Вас, Гість!
Четвер, 25.04.2024