Новий рік вже не за горами, а новорічний декор, зроблений своїми руками, завжди найкращий. І не тільки тому, що не потребує багато витрат, а ще тому, що ви завжди можете додати якісь свої деталі й отримати абсолютно унікальний виріб!

Пропонуємо вам декілька,на наш погляд найцікавіших новорічних прикрас:

IMAGE3

Переглядів: 256 | Додав: cbstolstogo | Дата: 21.12.2020 | Коментарі (0)

                                                                                                                               

Переглядів: 187 | Додав: cbstolstogo | Дата: 18.12.2020 | Коментарі (0)

https://www.facebook.com/cinemaclub.docudays/posts/3723286207693574

Сьогодні ми розпочали навчальну онлайн-конференцію «DOCU ДІЄ» для учасників конкурсу мікрогрантів на реалізацію адвокаційних кампаній!

«Я люблю товариство активних людей, з вами - нічого не страшно. Моє гасло - не дозволяй жодному з президентів зіпсувати твоє єдине і неповторне життя. Адвокація - це робота для більш справедливого розподілу ресурсів. З приводу недоброчесної політики можна сумувати, а можна почати покращувати світ.

Адвокація - це захоплююча пригода, коли потрібно переконати різних людей, це постійні мозкові штурми, ти не почуваєшся самотнім, розвиваєш нові навички, будуєш власну репутацію», -

зазначила сьогодні на відкритті Алла Миколаївна Тютюнник, директорка Департаменту з розвитку мереж Docudays UA, керівниця проєкту «Мережа DOCU/CLUB — за реформи!».

Ми отримали 66 заявок на проведення адвокаційних заходів з використанням кінопоказів та обговорень документального кіно. Заявки є як від існуючих кіноклубів, так і від нових організацій, які відкриють кіноклуб медіапросвіти з прав людини Docudays UA у 2021 році.

Розповідаємо про ТОП-10 тем, які хвилюють наших учасників, і до вирішення яких вони планують активно залучати владу:

1. Протидія булінгу і кібербулінгу на рівні школи, села, міста, громади.

2. Контроль кількості та стану здоров’я бездомних тварин.

3. Необхідність створення та підтримки розвиваючих середовищ для дітей, особливо з неблагополучних сімей.

4.Доступ до адміністративних та соціальних послуг «з дому» для людей похилого віку.

5. Збільшення кількості зелених насаджень в місті/районі, захист зелених зон.

6. Інклюзія у публічних просторах.

7. Створення громадського простору для мешканців ОТГ.

8. Зменшення кількості висловлювань та текстів написаних «мовою ворожнечі» у ЗМІ.

9. Запровадження місцевих громадських рад для впливу громадськості на систему охорони здоров’я.

10. Розробка проєктів нормативних актів для вирішення земельних спорів та їх інформаційне розповсюдження.

  

 

Переглядів: 206 | Додав: cbstolstogo | Дата: 15.12.2020 | Коментарі (0)

У 1950 році Генеральна Асамблея ООН проголосила 10 грудня Днем прав людини з метою залучення уваги людей в усьому світі до Загальної декларації прав людини як до загального ідеалу для всіх людей і народів. Нині чимало країн включають основні положення Декларації в своє базове законодавство і конституції.

Цьогорічна тема Дня - «Молодь постає на захист прав людини». Як зазначають в ООН, ця тема повинна продемонструвати як молоді люди по всьому світу виступають проти расизму, мови ненависті, булінгу в школах, дискримінації, зміни клімату.

 

  

 

Переглядів: 232 | Додав: cbstolstogo | Дата: 09.12.2020 | Коментарі (0)

5 грудня. Ось і відбувся перший онлайн перегляд у дискусійному Кіноклубі Docudays UA. Дякую всім, хто долучився - Ви найкращі. Особлива подяка Галині Москаленко, яка відповідала за трансляцію заходу, але все по порядку.

Зараз проходить Всесвітня акція «16 днів проти насильства», звісно наш Клуб долучився до цієї події.

Переглядали фільм МАТЕ БАРТА «Чемпіонка», молодого угорського режисера документаліста.  Ванесса – молода ромка, яка готується до головної події свого життя – престижного боксерського поєдинку. Від сільського спортзалу до чемпіонату пролягає довгий шлях, але за допомогою тренерки вона досягне своєї мети попри все.

Фільм сподобався усім. Обговорення було жвавим, свої відгуки залишали у чаті і онлайн спілкуванні. Думки були різні, але зосередилися на важливому:  у світі ще й досі існують стереотипи по відношенню до  ромів.  «Незважаючи на те, що роми рівні в правах зі всіма громадянами держави, до них люди часто ставляться досить упереджено», – підкреслила Юлія Зацаринна,  співробітник шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

«Для Ванесси спорт є так би мовити «соціальним ліфтом», - сказала пані Наталя, -  який дасть їй змогу знайти себе в цьому світі. На жаль ромам дуже важко побудувати кар’єру про яку вони мріють і не завжди вони займаються тим чим насправді хочуть». «Ця дівчина могла би бути акторкою, фото моделлю, бо має для цього всі дані, але вона вимушена займатися таким чоловічим видом спорту, як бокс», - зазначила пані Інна. 

Але була і інша точка зору. Пані Поліна вважає, що дівчина пішла займатися спортом тільки тому, що їй це дійсно подобається. Вона талановита, у неї добре виходить, це те чим вона сама хоче займатися насправді і до її національності це немає жодного відношення.

Так, фільм цікавий. Є над чим замислитися, затримати свої думки ще на деякий час, і попри маленькі технічні негаразди в нас все вийшло.

  

 

  

 

 

 

 

Переглядів: 347 | Додав: cbstolstogo | Дата: 05.12.2020 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 81 82 83 84 85 ... 235 236 »
Вітаю Вас, Гість!
Середа, 24.04.2024