Перед святами бібліотекою були розроблені онлайн майстер класи з виготовлення новорічно-різдвяних виробів:

Напередодні Нового року наша бібліотека традиційно проводить майстер класи з виготовлення новорічних подарунків. А в цьому році ми вирішили провести онлайн майстер клас. Це наша перша спроба, тому... будьте вибачливими.

До вашої уваги Надія Шалда та її новорічні ялинки...(23.12.2020)

Наближається Різдво — свято, під час якого затихає повсякденна метушня і з’являється відчуття радості та дива.

І щоб атмосфера свята була присутня у ваших домівках ми продовжуємо наші оналйн майстер класи.

Сьогодні Надія Шалда та її Різдвіяні Янголятка...(05.01.21)

 

Переглядів: 185 | Додав: cbstolstogo | Дата: 06.01.2021 | Коментарі (0)

 

 

Коли приходить зима, випадає перший сніг та наступають морози, ми неодмінно починаємо чекати та готуватися до Новорічних та Різдвяних свят.

В цьому році шосткинська міська ЦБС оголосила  "Караван новорічних історій у соцмережах"

Новорічна історія - кращий рецепт для зимового вечора. Давайте згадаємо книги, де панує святкова магія, дивовижна й неповторна атмосфера зимових свят. #КараванНоворічнихІсторій.

І всі бажаючи могли до нього долучитися.

  

  

  

  

 

 

Переглядів: 277 | Додав: cbstolstogo | Дата: 28.12.2020 | Коментарі (0)

 Гурток  інклюзивної терапії «Світ наших захоплень» вперше зібрав молодих осіб з інвалідністю у  бібліотеці-філії №1 ім. Чехова напередодні новорічних свят.

 Тепер молодь разом з батьками планує щонеділі збиратися в бібліотеці, щоб виготовляти поробки з різних пластичних матеріалів. Цього разу виготовляли новорічні фігурки зі солоного тіста,  які стануть оригінальним подарунком рідним та  друзям. До того ж, солоне тісто несе в собі масу позитивної енергетики. А допомагали опановувати мистецтво ліплення Світлана Івченко та Тетяна Бакун.

В той час, коли діти були зайняті творчістю, батьки  спілкувалися, знайомилися з новинками літератури, ділилися новорічними рецептами.

  

  

 

 

Переглядів: 339 | Додав: cbstolstogo | Дата: 24.12.2020 | Коментарі (0)

Кожен знає: без пригод жити не цікаво. Отже, якщо ти втомився від щоденних уроків та домашніх завдань, а на вулиці періщить дощ чи лютує завірюха, сміливо перегортай обкладинку – не пошкодуєш.

Геніальний фізик Стівен Гокінг разом із донькою Люсі запрошують тебе, любий читачу, у неймовірну мандрівку Всесвітом… верхи на астероїді! На сторінках цих книг, сповнених гумору й пригод, розкриті найцікавіші загадки Всесвіту. Це історії про дружбу, космічні мандри,  шкільні перипетії, а ще й неймовірні оповіді про те, як влаштований світ, у якому ми живемо.

 

Переглядів: 239 | Додав: cbstolstogo | Дата: 22.12.2020 | Коментарі (0)

Сьогодні в Україні відбувається багато реформ. Щоб вони стали більш якісними, потрібно вміти користуватись інструментами комунікації між владою і громадою. Публічні консультації, громадські слухання, бюджет участі – це чудові способи змінювати наше життя разом. «Якщо хоче мати цифрові навички – може їх вільно набути. Міністерство цифрової трансформації запустило національну онлайн-платформу з  цифрової грамотності "Дія. Цифрова освіта", яка наразі доступна в мережі Інтернет за посиланням: osvita.diia.gov.ua.», - поділилася інформацією викладач факультету інформаційних технологій, що працює на базі Шосткинської міської бібліотеки. Всі публічні бібліотеки міста, у яких є доступ до мережі інтернет, приєдналися до хабів цифрової інформації.

На онлайн-платформі кожен громадянин може безкоштовно опанувати цифрові навички за новим сучасним форматом - освітні серіали. Наразі, на платформі доступні такі онлайн курси з цифрової демократії:

  • Зірки е-демократії (https://osvita.diia.gov.ua/courses/e-democracy). Освітній серіал розповідає про інструменти електронної демократії: електронні петиції, громадський бюджет, е-консультації, запит на отримання публічної інформації та інші.  
  • Публічні консультації онлайн (https://osvita.diia.gov.ua/courses/e-consultations). Цей серіал для всіх, хто хоче організовувати та брати участь у публічних консультаціях. 
  • Відкриті дані для державних службовців (https://osvita.diia.gov.ua/courses/open-data). Під час курсу ви дізнаєтесь, як грамотно працювати і управляти даними в державному секторі.  (0,2 кредиту ЄКТС після успішного проходження курсу)
  • Доступ до публічної інформації (https://osvita.diia.gov.ua/courses/access-to-public-information).  Освітній серіал спрямований на підвищення рівня знань законодавства з доступу до публічної інформації, запобігання порушенням прав громадян на інформацію, у зв’язку з необґрунтованим обмеженням доступу, прискорення процесу оцифрування інформації та використання інтернет-технологій під час її оприлюднення та взаємодії з громадянським суспільством. (0,2 кредиту ЄКТС після успішного проходження курсу).           

 

 

Переглядів: 327 | Додав: cbstolstogo | Дата: 22.12.2020 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 80 81 82 83 84 ... 235 236 »
Вітаю Вас, Гість!
П`ятниця, 29.03.2024