Караван новорічних історій продовжує свій путь

Переглядів: 299 | Додав: cbstolstogo | Дата: 25.01.2021 | Коментарі (0)

Вперше у XX столітті українська незалежність була проголошена 22 січня 1918 року IV Універсалом Української Центральної Ради, а вже за рік (22 січня 1919 року) на Софійському майдані в Києві відбулася не менш вагома подія – об’єднання Української Народної Республіки (УНР) і Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР) в одну державу.

Як сьогодні розуміємо Соборність. Це єдність і згуртованість. Символ боротьби за волю. Порозуміння між людьми. Надія і віра у щасливе майбутнє України. Маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети. Нині для нас важливо те, що ми є одним народом, який має унікальну та багату культурну спадщину, глибинну історію, і будь-які відмінності між нами лише збагачують нас, а не роз’єднують. Ідея успішної, заможної, справедливої, європейської України робить нас дійсно соборною нацією.

 

Переглядів: 204 | Додав: cbstolstogo | Дата: 25.01.2021 | Коментарі (0)

16 січня, в Україні відзначають День пам’яті «кіборгів», які захищали Донецький аеропорт з 26 травня 2014 року до 22 січня 2015 року.

Шість років тому. 2015-й. Січневі дні, бої за Донецький аеропорт завершаються. 242 дні патріоти тримали оборону.

Бої за Донецький аеропорт були одними з найзапекліших у війні на сході України. Ці події стали відліком Нової історії, де багато боїв, героїв, перемог, втрат і чимало запитань… Як розгорталися події протистояння? Знаходимо відповіді у книгах письменників, журналістів і самих учасників військових дій.

 

 

Переглядів: 210 | Додав: cbstolstogo | Дата: 25.01.2021 | Коментарі (0)

Незважаючи на те, що більшість сайтів постійно поповнюється новим, цікавим, яскравим, захопливим контентом, лише невелика його частина допомагає людині вдосконалювати себе, формувати нові навички, інтелектуально та творчо зростати, досягати нових професійних і життєвих висот. Навчання протягом життя (Lifelong learning) – таку вимогу висуває наш час кожному, хто хоче бути в тренді, ефективно адаптуватися і орієнтуватися в сучасному цифровому суспільстві.

Працівники бібліотек, спираючись на власний досвід і колективні інтелектуальні здобутки, рекомендують взяти колегам до уваги ряд освітніх платформ, користування якими допоможе постійно підвищувати професійний рівень, здобувати потрібні знання, освоювати нові корисні уміння і навички. Перевагами користування освітніми платформами є їх зручність, доступність, можливість навчатися дистанційно і безкоштовно.

 Prometheus - український громадський проєкт масових відкритих онлайн-курсів. Головною метою проєкту є безкоштовне надання онлайн-доступу до курсів університетського рівня всім бажаючим.

Серед них:

«Дизайн-мислення для інновацій» – курс допоможе опанувати найуспішнішу методику для створення інновацій, яку активно використовують у роботі Facebook, Google, Apple, Samsung, IKEA та ін.

Осмислені й переосмислені – ознайомлення із найновішими тенденціями підходів до вивчення й інтерпретації текстів та біографій письменників.

Як читати складні модерністські та постмодерністські твори – курс допоможе сформувати у слухачів практичні навички розуміння складних модерністських та постмодерністських прозових творів, цілісного бачення сутності художньої літератури ХХ століття.

 

ВУМ - це освітня ініціатива, яка поширює ідеї і сприяє розвитку громадянського суспільства в Україні. Перша дистанційна платформа громадянської освіти від Відкритого Університету Майдану (ВУМ). Теми навчальних курсів пов`язані з персональним розвитком та реалізацією власного потенціалу, підприємництвом як механізмом якісного розвитку громади і суспільства, розумінням побудови та діяльності відкритого суспільства і його формування в Україні.

Серед них:

«Бібліотека – відкритий публічний простір» – курс розповідає, як зробити свою бібліотеку сучасною і відкритою для різних категорій користувачів

Бібліотеки у досягненні Цілей сталого розвитку – курс орієнтований на працівників бібліотек всіх видів і типів, які щиро прагнуть зробити свій внесок у досягнення Цілей сталого розвитку у своїх громадах, спільнотах та у глобальному вимірі.

Менеджмент у літературній сфері: Кошторис і музи - що таке успішні літературні проекти в наших реаліях? Що робити, якщо до бібліотеки ніхто не ходить? В рамках курсу фахівці у галузі проектного та грантового менеджменту, видавничої справи, маркетингових комунікацій та культурних інновацій поділяться з вами  власними знаннями та досвідом, навчать  створювати та управляти успішними проектами розвитку літературної та видавничої справи у вашій громаді, ви дізнаєтеся про наявні ресурси та можливості для розширення сектору

EdEra  – студія онлайн-освіти, мета якої - зробити освіту в Україні якісною, доступною та наявною у глобальному освітньому контексті. Пропонуються  онлайн-курси, інтерактивні підручники, освітні спецпроекти та моделі інтеграції сучасних освітніх рішень у традиційний навчальний процес.

Серед них:

«Very Verified: онлайн-курс з медіаграмотності» – курс пояснює, як орієнтуватися в інформації довкола та як розпізнавати дезінформацію та пропаганду

«Основи веб-розробки (HTML, CSS, JAVASCRIPT)» – курс ознайомлює з теоретичними та практичними аспектами фронтенд-розробки, допоможе створювати власні веб-сайти та адаптувати їх під власні потреби.

EdEra_OSCE: ST101 Протидія торгівлі людьми в Україні - курс містить концептуальні положення щодо попередження та протидії торгівлі людьми в Україні.

 

Дія. Цифрова освіта – національна онлайн-платформа з освітніми серіалами, які допоможуть вільно використовувати цифрові технології в роботі, навчанні, для професійного та особистісного розвитку.

Серед них:

«Базові цифрові навички» (1-3 сезон) – серіал допоможе навчитися використовувати інформаційні технології у професійних та особистих цілях

Тренінг для тренерів –  освітній серіал для майбутніх тренерів з цифрової освіти. Серіал має формат живих прикладів, як треба проводити та будувати заняття із цифрової грамотності для людей різного віку.

«Як стати YouTube-блогером» – серіал пояснює, де шукати ідеї для власних відео, критерії вдалого відео, як оформити та монетизувати YouTube-канал, аналізувати конкурентів.

 

Культура і Креативність  інформаційний ресурс пропонує онлайн-курси, на яких міжнародні експерти у галузі культури діляться своїм досвідом, розкривають секрети професії та навчають створювати якісні культурні проєкти.

Серед них:

«Написання проєктних заявок» – курс допоможе визначати цілі проєкту, завдання та очікувані результати, знаходити партнерів і розробляти якісні заявки

Курс «Діджитал-комунікації» - у своїх лекціях експерт поділиться досвідом ефективного використання соціальних медіа, менеджменту веб-сайтів і розповість, як зробити контент привабливим і корисним для вашого читача.

Курс «Медіа-пітчинг» – як будувати відносини з медіа,  створювати сильні інформаційні приводи та підготувати прес-пакет вашої організації.

 

Європейський Простір - веб-платформа підтримки громадянського суспільства України. Наразі Європейський Простір, за сприяння та у партнерстві з Проектом ЄС для розвитку громадянського суспільства, реалізує своє нове бачення та стратегію розвитку - з фокусом на  успішні кейси та інструменти.

«Інформаційні кампанії» – курс пояснює ключові кроки у розробці інформаційної кампанії, важливі складові повідомлення, засади успішних партнерств, надає цінні поради з планування, які безпосередньо впливають на результативність та ефективність комунікацій. 

Курс «Основи копірайтингу» - чітко формулюючи собі завдання, розуміючи цілі,  використовуючи елементи сторітелінгу — ви зробите свої тексти кращими та ефективнішими

«Як писати просто» – практичний курс допоможе зрозуміти, як писати якісні та ефективні тексти для комунікації з громадськістю.

 

 

 

Переглядів: 360 | Додав: cbstolstogo | Дата: 13.01.2021 | Коментарі (0)

Увага новинки! Всі, хто любить містичні та фантастичні історії – скоріше до юнацького відділу ЦМБ! На вас чекають книги: Р. Стівенсона і Л. Олкотта «Викрадач тіл та інші загадкові історії» та «Футурологічний конгрес» С. Лема. Багато таємниць приховують герої книжок , а ще більше несподіваних поворотів підкидає їм доля,  намагаючись викрити приховане. Чи це їм вдається – судити тобі читачу.

 

Переглядів: 338 | Додав: cbstolstogo | Дата: 13.01.2021 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 79 80 81 82 83 ... 235 236 »
Вітаю Вас, Гість!
Середа, 24.04.2024