Глобалізація (Globalization)

Саме такою була тема сьогоднішньої зустрічі в клубі.

Глобалізація  – складний, багатогранний процес, який має безліч проявів та включає багато проблем. Саме це робить проблематичним дати єдине, однозначно сформульоване визначення глобалізації, яке б охопило всі сторони цього вкрай складного явища, що має планетарні масштаби. Існують такі визначення:

Глобалізація – тривалий процес інтеграції національних економік світу з метою розв’язання глобальних проблем людства.

Глобалізація – складне явище взаємозалежності економік, що виникає у зв’язку з обміном товарів і послуг та потоками капіталів.

Глобалізація – процес, завдяки якому досягнення, рішення і діяльність людей в одній частині земної кулі справляють значний вплив на окремих людей і їхні спільноти в усіх частинах світу.

Глобалізація – сукупність викликів і проблем сьогодення.

Присутні 9 чоловік.

That was the topic of today's meeting at the club.

Globalization is a complex, multifaceted process that has many manifestations and involves many problems. This makes it problematic to give a single, unambiguously defined definition of globalization that would cover all aspects of this extremely complex phenomenon on a planetary scale. There are the following definitions:

Globalization is a long process of integration of the world's national economies in order to solve the global problems of mankind.

Globalization is a complex phenomenon of interdependence of economies, which arises in connection with the exchange of goods and services and capital flows.

Globalization is the process by which the achievements, decisions, and activities of people in one part of the globe have a significant impact on individuals and their communities in all parts of the world.

Globalization is a set of challenges and problems of today.

  

 

Переглядів: 175 | Додав: cbstolstogo | Дата: 13.03.2021 | Коментарі (0)

13 березня зустріч у   "Клубі..." присвячена "чарівному тенору" Маріо Ланца. 

«Голос століття», «Сонячний хлопець з Філадельфії», «американський Карузо», так називали видатного тенора Маріо Ланца, він не тільки зачарував шанувальників і критиків, а й надихнув і підштовхнув до початку оперної кар'єри Пласідо Домінго, Лучано Паваротті, Хосе Каррераса, Андреа Бочеллі. Відданим шанувальником його таланту були Елвіс Преслі, Френк Сінатра, Рената Тебальді, Муслім Магомаєв.

Голос Ланца — потужний, жорсткий, із сильним металевим призвуком, пронизливий ліричний тенор. Манера співу — експресивна, емоційна, з форсованим видобуванням звуку й жорсткою атакою звуку. Світлий, високий тембр із блискучими потужними верхніми нотами дозволяв співакові виконувати ліричні партії, а виняткова потуга й виразність голосу — драматичні. Маріо Ланца — яскравий зразок суто італійського стилю співу.

   

  

 

 

Переглядів: 227 | Додав: cbstolstogo | Дата: 13.03.2021 | Коментарі (0)

 

 

За давніми традиціями нашого села члени клубу за інтересами "Берегиня" зібралися в імпровізованій світлиці славити Масницю. З Різноманітними млинцями зустріли гостей свята-Весну та Масницю. Бібліотекар ознайомила всіх зі звичаями українського народу, пов'язаних з масляним тижнем. Члени клубу поділилися старовинними рецептами млинців,які дійшли до них ще від бабусь. Заспівали пісень про масляну,автором яких був наш видатний краєзнавець Микола Жирний.

  

  

 

 

Переглядів: 212 | Додав: cbstolstogo | Дата: 11.03.2021 | Коментарі (0)

Розважальний конкурс  «Я - україночка» відбувся на  юнацькому  відділі.

Українські дівчата найчарівніші, найрозумніші, вмілі майстрині, дбайливі господині.

Дівчатка 7 класу школи № 1 брали участь у різних цікавих конкурсах, виконували веселі  завдання. Переможниці  здобули звання «Найрозумніша», «Справжня принцеса», «Майстриня», «Господарочка»  та отримали  на згадку  подарунки.

 

  

 

Переглядів: 219 | Додав: cbstolstogo | Дата: 11.03.2021 | Коментарі (0)

Кіноклуб медіа-просвіти з прав людини Docudays UA при Шосткинській міській центральній бібліотеці «Промінь», який діє протягом 5 років у рамках проекту «Кампанія за права людини в Україні» став переможцем  «Конкурсу на кращі адвокаційні заходи, реалізовані кіноклубами медіапросвіти з прав людини Docudays UA у співпраці з представниками громад та партнерськими організаціями».

Наш проєкт «Почути світ, щоб бачити життя»  буде реалізований за фінансової підтримки ГО"Докудейз", протягом березня-липня 2021 року в рамках Кампанії з підвищення рівня впливу громади на процеси прийняття рішень на місцях та розвитку демократичних стандартів врядування – на підтримку реформи децентралізації.

Адвокаційний проєкт має на меті удосконалення  якості життя та забезпечення рівних прав людей з вадами зору шляхом надання вільного рівноправного доступу до інформації на альтернативних носіях та надання спеціального технічного обладнання і встановлення на ньому спеціалізованих програм, щоб зробити інформацію доступною для людей з вадами зору.

11 березня пройшла координаційна зустріч робочої групи з представників реалізаторів адвокаційного проєкту та активістів із числа людей з вадами зору. На ній відбулося остаточне погодження домовленостей  щодо співпраці між задіяними сторонами для розробки детального плану дій. Керівник проєкту Анжеліка Пенкіна призначила відповідальних за напрямки роботи (реклама проєкту в соціальних мережах, ЗМІ, складання договорів про партнерство, узгодження дат кінопоказів фільмів із колекцій Docudays UA з метою обговорень проблем людей з вадами зору). #докуклуб #адвокійнийпроєкт #інклюзія #DOCUДІЄ

  

 

Переглядів: 298 | Додав: cbstolstogo | Дата: 11.03.2021 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 70 71 72 73 74 ... 235 236 »
Вітаю Вас, Гість!
Вівторок, 23.04.2024