З нагоди Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми, який відзначається 30 липня,

Голова громадської організації «Сила інтелекту», інженер-програміст Шосткинської центральної міської бібліотеки Галина Москаленко спільно з  фахівцями Шосткинської міськрайонної філії Сумського обласного центру зайнятості провели семінар «Шахрайство при влаштуванні на роботу».

Як правильно шукати роботу в Україні та за кордоном; які документи необхідно мати для працевлаштування закордоном на постійній основі;  які дії необхідно вчинити перед виїздом за кордон, зокрема отримати повну та достовірну інформацію про майбутню роботу та умови життя за кордоном, дізнатися про всі установи та організації, до яких можна звернутися за допомогою в разі виникнення складної ситуації; на які умови необхідно звернути особливу увагу перед підписанням контракту – ці та інші питання розглядалися під час семінару.

 

 

Переглядів: 251 | Додав: cbstolstogo | Дата: 31.07.2021 | Коментарі (0)

30 липня у світі відзначають Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми.

   Торгівля людьми є одним із найсерйозніших злочинів проти людини, який має як економічні, так і соціальні, педагогічні, психологічні причини.

  Незважаючи на здійснення певних зусиль з боку держави в напрямку протидії торгівлі людьми – прийняття та виконання Комплексної програми протидії торгівлі людьми, проблема торгівлі людьми залишається актуальною і це негативне явище має стійкі тенденції до поширення.

31 липня зустрілися в кіноклуб Docudays UA саме для того, щоб обговорити - це питання. Передивилися фільм "Раби"(режисери Девід Аронович, Ханна Хелборн).

«Раби» — це фільм про дев’ятирічного Абука та п’ятнадцятирічну Макієк. Суданська міліція, яку фінансує уряд, забрала їх, як і тисячі інших дітей, у рабство. «Усіх нас викрали: маму, батька, сестру та мене. Потім батьків убили, а нас із сестрою розлучили. Мені було п’ять, — розповідає Абук стишеним голосом. — Я залишився в одного з викрадачів, щоб доглядати його кіз». Через деякий час брата і сестру звільнив Комітет протидії викраденню жінок та дітей (CEAWC), що його очолює Джеймс Аґуер. Це друга спільна робота Давіда Ароновіча та Ханни Хейльборн (дизайн — Матс Йогансон, Acne JR) про дітей, котрі опинилися у скрутних життєвих ситуаціях. 

Торгівля людьми  залишається величезною проблемою нашого часу. Щодня безліч людей по всьому світу втрапляють у пастку торгівлі людьми. Хтось погодився на роботу в іншій країні без договору, хтось був в боргах і прийняв спонтанне рішення, а хтось через наївність довірився незнайомцю. А дііти та підлітки є особливою мішенню для злочинців через легку довірливість та бажання мати свободу від батьків. Для деяких це обмежується травматичним досвідом, деякі вже не повертаються додому.

Знати, щоб недопустити - так можна підсумувати сьогоднішню зустріч.

 

 

 

Переглядів: 327 | Додав: cbstolstogo | Дата: 31.07.2021 | Коментарі (0)

«Квіткові» майстер – класи проходили на юнацькому відділі центральної міської бібліотеки неодноразово. А сьогодні бібліотекарка Надія

Шалда навчала дітей з обласного центру соціально-психологічної реабілітації  як легко і швидко можна зробити своїми руками ніжну ромашку! Діти з задоволенням робили аплікації на папері, які згодом подарують своїм мамам і бабусям.

  

 

 

 

 

Переглядів: 234 | Додав: cbstolstogo | Дата: 27.07.2021 | Коментарі (0)

В рамках благодійної акції “Найкращі книги – найкращим бібліотекам”, яку започаткували KBU AWARDS та Благодійний  фонд “Бібліотечна країна”, Шосткинська центральна міська бібліотека отримала сучасні книги для особистого розвитку та розвитку бізнесу.

Ми дякуємо всім меценатам та небайдужим, завдяки кому стало можливим поповнення фонду новими книгами, а саме Люсьєні Шум, виконавчій директорці та Тамарі Сухенко, співзасновниці Благодійного фонду “Бібліотечна країна”, Academy DTEK та  інтернет-магазину Kniga.biz.ua, видавництвам «Фоліо», «Корпоративні медіа. Вейсберг та партнери», «Наш Формат», «ArtHuss», «Клуб Сімейного Дозвілля», «Вiхола», «Лабораторiя» та «Bookchef». А також  фінансовому консультанту та письменнику Любомиру Остапів, директорці компанії AXIS EC Тетяні Піхота, письменниці Галині Буділовій та багатьом невідомим, але щиросердним українцям, які купуючи книги для себе, “підвішували” книги для бібліотек.

Запрошуємо до читання!!!

  

 

Переглядів: 362 | Додав: cbstolstogo | Дата: 27.07.2021 | Коментарі (0)

Темою бесіди в англомовному клубі 24 липня  стала еволюція штучного інтелекту.

Штучний інтелект – допоможе людству чи знищить його? Про це сперечаються найвидатніші вчені та розробники. Винахідник Ілон Маск, фізик Стівен Гокінґ, голова корпорації «Майкрософт» Білл Гейтс застерігають від розробки штучного інтелекту, але інші вчені і відомі особистості, такі як Марк Цукерберг, програміст і засновник мережі Фейсбук, навпаки бачать користь для всього людства у застосуванні штучного інтелекту. Тим часом, відомий робот-гуманоїд Софія, створена на основі штучного інтелекту, навчається, жартує і дає інтерв’ю, в яких виражає бажання мати родину, як в людей. Ми розбираємося, як може змінити світ штучний інтелект – на краще чи навпаки?

Штучний інтелект стане рушійною силою технічного прогресу в нашому все більш цифровому світі, керованому даними. Причина в тому, що нас оточують продукти людського інтелекту, говоримо ми про культуру чи про споживчі товари.

Спікер Катерина Островська, присутні 7 чоловік.

The topic of conversation in the English-language club on July 24 was the evolution of artificial intelligence.

Artificial intelligence - will it help humanity or destroy it? This is disputed by the most prominent scientists and developers. Inventor Elon Musk, physicist Stephen Hawking, and Microsoft chairman Bill Gates warn against the development of artificial intelligence, but other scientists and celebrities such as Mark Zuckerberg, a programmer and founder of Facebook, see the benefits for all mankind in the use of artificial intelligence. Meanwhile, the famous humanoid robot Sophia, created on the basis of artificial intelligence, studies, jokes and gives interviews in which she expresses a desire to have a family, as in humans. We understand how artificial intelligence can change the world - for the better or vice versa?

Artificial intelligence will be the driving force behind technological progress in our increasingly digital, data-driven world. The reason is that we are surrounded by the products of human intelligence, we are talking about culture or consumer goods.

  

 

Переглядів: 268 | Додав: cbstolstogo | Дата: 24.07.2021 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 55 56 57 58 59 ... 235 236 »
Вітаю Вас, Гість!
П`ятниця, 26.04.2024