Книг про місто написано багато. Є поважні, написані ще у 70-х роках минулого століття, є нові сучасні. Документи та матеріали з історії, культури, мистецтва, літератури збирають,наші краєзнавці, історики не в шафу, а в один великий тезаурус, звідки ми черпаємо знання про рідний край. І все, що добуте шляхом дослідницької й пошукової роботи, все до скарбнички, аби ланцюжок між поколіннями тримався міцно. Цікаво, а яким було місто, як тільки тут оселилися перші люди. Які вони були, як жили, вдягалися. про що мріяли (зараз в тренді додавати в життя ретро). Зазирніть в ці книги, і як написано в одній : " І оживе минуле..." А разом з ним відкриється й сучасне для нинішніх й майбутніх поколінь.

На День міста музей Пантелеймона Куліша відвідали делегації з Литви м. Акмяне та м. Покровськ Донецької області. «Перевтілювалися» в Пантелеймона Куліша та Ганну Барвінок, дізналися багато цікавих фактів із їх біографії, писали листи чорнилом старовинним пером, робили селфі і навіть побували у тривимірному середовищі!

  

Переглядів: 316 | Додав: cbstolstogo | Дата: 04.09.2021 | Коментарі (0)

Чекали і дочекались! Неперевершено і яскраво пройшло Свято квітів у бібліотеці-філіалі №1 ім. Чехова для відвідувачів громадського обєднання “Надія” та їх батьків.    

Адже квіти - це земні зорі, це краса землі. Вони є цілющими і чарівними ліками, охоронцями домашнього затишку.  

А закохані легко можуть висловлюватися за допомогою мови квітів – вони є символами вираження відчуттів і думок. 

 інформацією про чарівний квітковий світ, про те, як багато невідомого, загадкового, таємничого таїть  у собі світ квіткового царства поділилася бібліотекар Тетяна Бакун. 

Гості свята були активними учасниками вікторин, конкурсів, ігор та отримали приємні  емоції, незабутні враження та показали свої таланти під час виступів. Сподіваємось, що цей святковий настрій залишиться у них надовго! 

А на завершення усіх чекав солодкий стіл та фото на загадку про цю зустріч. 

  

  

 

 

Переглядів: 299 | Додав: cbstolstogo | Дата: 31.08.2021 | Коментарі (0)

Тамара Горіха Зерня пише книги про сучасників, нас з вами, про наші надії, вчинки й перемоги. 28 серпня на зустріч з нашою землячкою, відомою письменницею і позитивною в усьому Жінкою прийшли до бібліотеки шанувальники її літературного таланту, її патріотично свідомих вчинків , її мудрості, сили й безмежної чарівності. Вона намагається писати так, щоб людям було цікаво читати і у неї це виходить: від першої сторінки до останньої на одному подиху, а потім ще довго триває післясмак. Нова книга "Принцип втручання" – це детектив. І одночасно не-детектив. Це драма і комедія, смішна до сліз і зворушлива до ненависті історія. Це книга, на якій можна ворожити. А ще, авантюрний сюжет, який тримає нас в полоні передчуттів, а що буде далі? А далі, давайте читати книгу, захоплюватися героїнею, усіма учасниками проймаючих подій та пишатися тим, що мали щастя спілкуватися з Тамарою Горіха-Зерня.

  

  

 

 

 

Переглядів: 333 | Додав: cbstolstogo | Дата: 29.08.2021 | Коментарі (0)

28 серпня святкування 30 річниці Незалежності України триває. На черговому засіданні  в "Клубі..." говорили про музику Незалежної України.

У роки незалежності українська музика, входячи в контекст світового музичного процесу, була зорієнтована на новизну, на експериментаторство, на пошуки чогось надзвичайного. Це відбилося в концептуально-образних новаціях музичного мистецтва.

Для українських митців, зокрема композиторів, на зламі ХХ – ХХІ ст. набуває актуальності прагнення осягнути історичний шлях українського народу. Одним із прикладів цього є «Український реквієм»          В. Птушкіна. Інтерес до історії свого народу спонукає митців рухатися по осі часу в глибину віків, звертаючись до давніх культурних пластів. Так, не вперше давні часи української культури приваблюють Є. Станковича (балет «Ольга»).

Водночас, український музичний театр приваблює опера велика, масштабна за задумом і формою, здатна втілити серйозні універсальні концепції. Справжньою подією в українській музиці останнього десятиліття стала опера Л. Колодуба „Поет” (1998 р., лібрето О. Біляцького та З. Сагалова), яка являє собою масштабне полотно, що складається з майже окремих картин, стрижнем яких є образ Кобзаря різного віку, його почуття, переживання, мрії, сподівання. 

Для втілення серйозного сюжету до жанру опери-ораторії звертається й М. Скорик. Його оперу «Мойсей» благословив папа Римський Іоанн Павло ІІ.

Отже, можна зробити висновок, що, незважаючи на складні умови, музичне мистецтво років незалежності характеризується появою значних музичних творів, які втілюють нові тенденції розвитку музичного мистецтва, спрямовані на оновлення музичної мови й розширення тематики, деякі мають відверто експериментальний характер. У цілому художні досягнення українських композиторів на зламі ХХ –ХХІ століть дають змогу говорити про те, що українська професійна музика вийшла за межі власне національної культури й набула європейського і світового значення. Про це свідчить участь наших митців у престижних міжнародних конкурсах, форумах, майстер-класах, фестивалях, концертах і висока оцінка їх мистецтва критиками. 

  

 

Переглядів: 223 | Додав: cbstolstogo | Дата: 28.08.2021 | Коментарі (0)

24 серпня Україна відзначила 30-річчя Незалежності. У 1991 році у цей день Верховна рада ухвалила Акт проголошення незалежності України, "за" тоді проголосували 346 депутатів. По всій країні відбулась низка заходів, об'єднаних гаслом "Ти у мене єдина".

Долучилися до святкування і бібліотеки - філії Шосткинської громади: Гамаліівська, Собицька, Пирогівська, Маківська, Ображіївська, Глазівська, Миронівська

  

  

  

 

  

  

Переглядів: 235 | Додав: cbstolstogo | Дата: 25.08.2021 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 53 54 55 56 57 ... 235 236 »
Вітаю Вас, Гість!
Четвер, 28.03.2024