У ці дні в країні вшановують 80-ті роковини трагедії Бабиного Яру.

У бібліотеках Шосткинської громади організовані виставки та тематичні куточки «Трагедія націй», «Бабин Яр – пам’ять на тлі історії», «Трагедія Бабиного Яру», на яких представлені книги та матеріали про ті трагічні події.

На годині історичної події «Бабин Яр – жорстоке обличчя війни», яку провели бібліотекарі філії №1 ім. Чехова для учнів школи №9, йшла мова про злочин проти людяності.

Як свідчать дані Інституту національної пам’яті, за два дні, 29 і 30 вересня 1941 року, на околиці Києва розстріляли 33 771 людину. Серед них були євреї, сінті та рома, радянські військовополонені, комуністи-підпільники. Але євреїв було найбільше: понад 30 тисяч людей. Згідно з німецькими документами, розстріли в Києві безперервно продовжувалися до середини листопада 1941-го.

«Бабин Яр — це наша спільна трагедія, трагедія перш за все єврейського і українського народів». Ці слова українського письменника і дисидента Івана Дзюби згадуються сьогодні, коли ми вшановуємо жертв жахливих подій 1941 року. Пам'ятаємо кожного!

«Більше ніде, навіть у сумнозвісних фабриках смерті, не вбивали стільки людей за такий короткий проміжок часу. Тому Бабин Яр в усьому світі є одним із символів Голокосту», – зазначив голова Українського інституту національної пам’яті Антон Дробович.

                                                                            

Переглядів: 186 | Додав: cbstolstogo | Дата: 29.09.2021 | Коментарі (0)

Гамір у бібліотеці, реально жваві бібліотекарі та супер активні студенти.

27 вересня у бібліотеці бігали всі, бо проходив квест. Відчули себе на годину бібліотекарями студенти фахового коледжу ім. Івана Кожедуба СумДУ.

Інтелект-квест напередодні #ВСЕУКРАЇНСЬКОГО_ДНЯ_БІБЛІОТЕК проходив у межах структурних відділах Шосткинської бібліотеки. Шість локацій - шість команд - по три завдання. Кожна команда отримала мапу бібліотеки і конверт їз завданнями: орієнтація у фонді, книжкові виставки, індексація, використання електронних ресурсів, реклама книг і сучасна література, ребуси та сховані скарби.

Ми врахували особливості майбутніх професій студентів і додали до завдань елементи їхньої професійної діяльності, що точно знадобляться в майбутньому. Це фінансові розрахунки, реклама, маркетинг, підприємництво та лідерство. Лідерський потенціал, швидке реагування та успішні рішення для вирішення завдань продемонстрували креативну взаємодію в командах. Гарний настрій, задоволення стовідсотково отримали всі. Команди підтримували викладачі коледжу, працівники бібліотеки визначали переможців.

 

                              

                             

                              $IMAGE6$

 

 

Переглядів: 337 | Додав: cbstolstogo | Дата: 27.09.2021 | Коментарі (0)

Німеччина - дивовижна і неймовірно красива країна. Тут є на що подивитися і що спробувати. Це батьківщина видатних філософів, поетів, мислителів і композиторів. Якщо Ви все ще сумніваєтеся, що ця країна здатна справити на Вас фантастичне враження, то сьогодні 25 вересня в англомовному клубі зустрічаємося з гостем з Німеччини Марком.

Присутні 7 чоловік.

Germany is an amazing and incredibly beautiful country. Here is something to look at and something to try. It is the birthplace of outstanding philosophers, poets, thinkers and composers. If you still doubt that this country is able to make a fantastic impression on you, today, September 25, in an English-language club, we meet with a guest from Germany, Mark.

  

 

 

 

Переглядів: 234 | Додав: cbstolstogo | Дата: 25.09.2021 | Коментарі (0)

В англомовному клубі продовжуємо дивитися і обговорювати найпопулярніші виступи на TED. Цього разу дивилися "жити добре це як? Досвід наймасштабнішого дослідження людського щастя. Спікер Катерина Островська .

Присутні 9 чоловік.

In the English-speaking club we continue to watch and discuss the most popular performances at TED. This time we watched "how to live well? The experience of the largest study of human happiness. Speaker Kateryna Ostrovska.

 

 

 

Переглядів: 244 | Додав: cbstolstogo | Дата: 19.09.2021 | Коментарі (0)

Сьогодні 18 вересня розпочинаємо ще один сезон в "Клубі...". 

Неперевершеному тенору Пласідо Домінго - 80. Ми звісно не могли оминути таку дату, тому сьогодні говорили виключно про МАЕСТРО.

Пласідо Домінго (Хосе Пласідо Домінго Ембіль (ісп. José Plácido Domingo Embil); рід. 21 січня 1941 року, Мадрид, Іспанія) називають «королем опери», «людиною епохи Відродження в музиці» і «найбільшим оперним артистом сучасності». За свою більш ніж піввікову кар'єру він вийшов на сцену близько чотирьох тисяч разів в 145 партіях - кількість, що не перевершене жодним іншим відомим оперним співаком в історії - а також продиригував 500 концертів. Це він разом зі знаменитими Паваротті та Кареррасом, зруйнував стереотип, що опера - мистецтво елітарне, і подарував її мільйонам. Концерти трьох великих тенорів збирали стадіони, а багато його альбомів продані більш ніж мільйонним тиражем, стали золотими та платиновими, принесли Домінго 11 нагород «Grammy».
«Він хіба що не виступав ще в головному кратері Етни, не брав участі в прямій трансляції з космічного корабля і не співав у благодійному концерті перед пінгвінами Антарктиди», - пише близький друг Домінго, диригент і критик Харві Сакс.
У пристрасного іспанського співака закохувалися найкрасивіші жінки планети. Маестро Домінго ніколи не щадив ні голосу, ні себе. Його гастрольний графік розписаний на роки вперед. Вже багато років він керує оперними театрами в Лос-Анджелесі та Вашингтоні. Організовує найпрестижніший у світі конкурс молодих вокалістів, а в рідному Мадриді маестро настільки популярний, що йому навіть пропонували посаду мера. Але спів Пласідо Домінго і раніше вважає головною справою свого життя і запевняє шанувальників: «Поки є голос - обов'язково буду співати».

  

 

Переглядів: 258 | Додав: cbstolstogo | Дата: 18.09.2021 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 51 52 53 54 55 ... 235 236 »
Вітаю Вас, Гість!
Четвер, 28.03.2024