Вчитель - одна з найбільш складних професій у світі, тому що бути вчителем - це більше, ніж просто вміти щось робити.

Вчитель - це стан людини, його бажання і готовність допомогти іншим розкрити свої здатність, таланти, знайти шлях в Житті.
Вчитель - важлива людина в житті кожного. Коли ми приходимо в школу, саме вчитель стає нашою опорою в новому світі знань.

Потрібно багато сил, терпіння і любові для того, щоб впоратися з цілим класом не зовсім слухняних дітей, зробити свій урок цікавим і зрозумілим для всіх.

День вчителя - саме такою була тема на засіданні англомовного клубу,що проходив 09 жовтня.

Присутні 10 чоловік.

Teacher is one of the most difficult professions in the world, because being a teacher is more than just being able to do something.

A teacher is a state of a person, his desire and willingness to help others to reveal their abilities, talents, to find a way in Life.
The teacher is an important person in everyone's life. When we come to school, it is the teacher who becomes our support in the new world of knowledge.

It takes a lot of strength, patience and love to cope with a whole class of not quite obedient children, to make your lesson interesting and understandable for everyone.

Teacher's Day - this was the theme of the meeting of the English-language club, which took place on October 9.

  

 

Переглядів: 261 | Додав: cbstolstogo | Дата: 09.10.2021 | Коментарі (0)

І знову Коблево, і знову неймовірно...

Що було цього разу: чудові, яскраві дивовижні розминки від фасилітаторів; багато практики; воркшопи від модераторів і модераторок; обмін результатами адвокаційних кампаній (дякую колегам і колежанкам. Взяла для себе багато нового); перфоманс від театру "Как дома"(це було щось, просто немає слів); майстерня по роботі зі сценаріями(від Юрія Чумака. Чудово, як завжди); показ фільму "Невидимі" та обговорення з режисеркою Майєю Мартіняк). А ще зустрічі з Оленою Сусловою(використання гендерного підходу...), Олександром Павліченко(засади доброчесності...), Володимиром Яворським (права дитини...)

А ще багато, багато моря. Воно було різне, наче відгукувалось на наш настрій, але завжди прекрасне!

І ось він - як результат плідної праці ДИПЛОМ ЛАУРЕАТА КОНКУРСУ НА КРАЩІ АДВОКАЦІЙНІ ЗАХОДИ.

Дякуємо за плідну спільну працю, і до нових зустрічей.... #докуклуб #адвокійнийпроєкт #DOCUДІЄ

  

  

 

 

 

Переглядів: 263 | Додав: cbstolstogo | Дата: 09.10.2021 | Коментарі (0)

09 жовтня зустріч в "Клубі..." присвячена одному з найвідоміших композиторів XIX сторіччя Ференцу Лісту.

Ференц Ліст — перший піаніст, що виступав із сольними концертами, завдяки яким заслужив визнання професіоналів і публіки. Попри те, що немає жодного звукозапису гри Ліста, його визнано одним з найвпливовіших піаністів своєї епохи. Також був знаним через свою благодійність: допомагав жертвам стихійних лих, сиротам, навчав безкоштовно талановитих студентів, сприяв фонду пам'яті Бетховена, пожертвував значні кошти на відкриття консерваторії в Будапешті.

Багато з його фортепіанних творів увійшли до «традиційного репертуару» — зокрема «Угорські рапсодії», «Соната сі-мінор» та два фортепіанні концерти. Зробив численні фортепіанні транскрипції популярних сцен із опер, симфоній, каприсів Нікколо Паганіні, пісень Франца Шуберта; його окремі фортепіанні твори вважаються найвидатнішими прикладами фортепіанної майстерності. Був автором хорової, вокальної та симфонічної музики, а органні твори Ліста посіли чільне місце у репертуарі органістів.

  

 

 

 

Переглядів: 245 | Додав: cbstolstogo | Дата: 09.10.2021 | Коментарі (0)

Як кажуть мандрівники: іноді один день, проведений у мандрах, дає більше вражень, ніж декілька років життя вдома. Золотава осінь щороку нам дарує такий день, коли колектив бібліотек Шосткинської громади бере з собою гарний настрій і вирушає у подорож країною.

Найкрасивішої пори року ми святкуємо Всеукраїнський день бібліотек, для подорожей це найкомфортніший період і погода завжди на нашій стороні.

Отак от відразу, викласти світлини з подорожі цього разу не склалося, може то і добре. Бо дуже хотілося зберегти образ Чернігова, його історію, сучасність ще на деякий час, згадувати краєвиди, вікові споруди, чудову розповідь гіда Володимира Пилипенка (до речі, один із найвідоміших у місті) і планувати в думках наступну подорож.

Чернігів - славетне місто, про здобуття якого мріяли вельможні князі, литовці, поляки, росіяни і, навіть, кримські татари. Одне з найбільших міст Європи в 13 ст.

Унікальні архітектурні пам’ятки, монументальні споруди дивують фантастичною архітектурою. На сьогодні відомі залишки щонайменше 5 мурованих храмів та 2 княжих теремів, а до наших днів збереглося п’ять храмів часів Київської Русі.

Гуляючи валом ми порахували гармати, поставлені на лафети, де колись були укріплення фортеці. Тут часто призначають побачення, інколи біля 13-ої, хто не знає скільки їх насправді, ловляться на жарт.

Далі маршрут тривав до Катеринівської церкви, будинку Лизогуба, до найкрасивішого місця Чернігова – Красної площі. А які чудові сквери, бульвари, квіткове розмаїття на клумбах. Оновлення клумб відбувається декілька разів на рік, квіти висаджують відповідно порі року, і так поки площу не вкриє сніг.

Архітектурні споруди минулих століть збереглися добре: поліцейське управління (зараз міська прокуратура) та губернське земство (сьогоднішня облдержадміністрація). З ХХ століття зберігся будинок державного банку (нині міська рада).

Неподалік розташована П’ятницька церква – одна із найвидатніших пам’яток міста. Вона була споруджена наприкінці ХІІ – на початку ХІІІ століття. Ми впустили до серця всю красу Чернігова, комфортність і привітність, зарядилися позитивними емоціями та повезли додому купу чудових вражень і світлин.

Бібліотекарі громади дуже вдячні міському голові Миколі Нозі, начальнику відділу культури і туризму Ігорю Фатуну за сприяння в організації поїздки до славетного міста Чернігова.

                                                                        

                                                          

Переглядів: 192 | Додав: cbstolstogo | Дата: 06.10.2021 | Коментарі (0)

30 вересня - Всеукраїнський день бібліотек.

Які асоціації у вас викликає слово бібліотека? Може, ви уявляєте собі нудні приміщення з курними полками, на яких стоять пошарпані часом книги. Або ви уявляєте величезні архівні стелажі, що зберігають тонни документів і папок. Яку б картину не намалювала ваша уява, навряд чи вона хоча б віддалено нагадає вам ті книгосховища, про які ми збираємося сьогодні розповісти в нашому англомовному клубі.

Присутні 5 чоловік.

September 30 - All-Ukrainian Day to the Library. What associations do you have with the word library? Maybe you imagine boring rooms with dusty shelves lined with time-worn books. Or do you imagine huge archival racks storing tons of documents and folders. Whatever picture your imagination draws, it is unlikely that it will at least remotely remind you of those book depositories that we are going to talk about today in our English-speaking club.

  

 

Переглядів: 228 | Додав: cbstolstogo | Дата: 02.10.2021 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 50 51 52 53 54 ... 235 236 »
Вітаю Вас, Гість!
П`ятниця, 29.03.2024