Проживаю в сельской местности. Возможности получить нужную информацию ограниченные. Часто приходится прибегать к услугам Шосткинской центральной городской библиотеки им. Л. Толстого. Свой выходной день провожу в библиотеке - это лучший отдых.

 В  библиотеке всегда уютно, царит атмосфера творчества и вдохновения. Здесь имеется необходимая литература, периодическая печать, интернет.

Я немолодой человек, специального обучения работе на компьютере не проходил. Когда возникают трудности при пользовании компьютером и интернетом – здесь всегда подскажут. Поэтому в библиотеке пользоваться компьютером намного удобнее, чем дома.

Работники библиотеки эрудированные и внимательные, постоянно помогают мне в поисках нужной информации о ведении сельскохозяйственных работ, при написании статей, подготовке к занятиям в Университете III поколения.  Выражаю благодарность Тамаре Четвериковой, Татьяне Плющ, Анжелике Пенкиной, Елене Постатник, Антонине Михайловой. Желаю  всему вашему дружелюбному коллективу успехов на профессиональном поприще и процветания!

                                                                                                                                                                                                  Василий Грива,

                                                                                                                                                                                                  независимый журналист,  фермер семейной фермы,

                                                                                                                                                                                                  преподаватель финансово-хозяйственного  факультета

                                                                                                                                                                                                  Шосткинского Университете III поколения

 

Переглядів: 790 | Додав: cbstolstogo | Дата: 26.06.2017 | Коментарі (1)

Конституція України – це не лише Закон законів, це – серце, ядро подальшого розвитку і вдосконалення суспільства. Вона увійшла в суспільне життя, як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності й соборності України.

Історико-правовий екскурс  «Конституція України: від гетьмана до Президента» відбувся на юнацькому відділі центральної міської бібліотеки. Присутні – вихованці  обласного центру соціально-психологічної реабілітації дізналися про складний і тернистий шлях створення Основного Закону держави, зі стародавніми документами Київської Русі, про історію виникнення першої демократичної Конституції «Пакти й конституції законів і вольностей Війська Запорозького», яку склав відомий український гетьман Пилип Орлик.

Особливого святково-патріотичного настрою присутнім додали відео «Конституція України: її становлення та  тематична книжкова виставка «Конституція – головний оберіг державності і демократії». Виставка продемонструвала, яким складним був процес створення Конституції та відобразила найважливіші шляхи конституційного процесу.

  

 

Переглядів: 613 | Додав: cbstolstogo | Дата: 26.06.2017 | Коментарі (0)

Участь волонтерів з різних країн світу в засіданнях  англомовного клубу "The Uniting Space (The US) hub" вже стало гарною традицією. 17 червня гостем і учасником став Ендрю Тейлор, волонтер із США. Він завітав до Шостки в рамках проекту «GoCamp» і  зараз проводить уроки в англомовному таборі, який діє на базі ліцею.

Він закінчив університет Північної Кароліни, є фахівцем в рекламі і фінансах. Ендрю Тейлор вдруге в Україні (він приїжджав до нас минулого літа).

На заняттях клубівці вдосконалюють навички англійської, вчаться долати мовні бар’єри і власні страхи, стають сміливішими та відкритішими.

Ендрю високо оцінив рівень розмовної англійської членів клубу. «Я дуже вражений! Вони дійсно добре володіють англійською, мені легко з ними спілкуватися», - каже іноземний гість.

Заняття в клубі проходять в ігровій формі. Не став виключенням і день сьогоднішній.

«Цей день став цікавішим, адже ми маємо гарну можливість спілкуватися  з нашим американським другом Ендрю Тейлором з Флориди» – звернулася до присутніх  модератор клубу Ангеліна Логвінова.

Ендрю розповів про свої подорожі, рідне місто Джексонвілль, особисті враження про Україну. Говорили також про політику, стереотипи, мрії, їжу. Дізналися більше про культуру, традиції американського народу.

Волонтер відзначив гостинність українців. Йому припала до душі місцева кухня.

На питання, що найбільше сподобалося, відповів однозначно: «I like Cало!»

  

  

Переглядів: 721 | Додав: cbstolstogo | Дата: 22.06.2017 | Коментарі (0)

Картини, рушники, серветки, панно, сорочки, сукні, сумочки, іграшки, вироби з паперових трубочок– все це вишите і зроблене умілими руками майстринь клубу «Елегант». Роботи жінок, які переносять нас в барвистий світ краси, можна побачити на виставці «Клуб «Елегант» запрошує», яка відкрилася 20 червня у центральній міській бібліотеці.

Лідія Олександрівна Проскурякова, керівник клубу, впевнена: слід зберегти для нащадків старовинні візерунки, техніки вишивки та їх кольорову гаму, відшукувати рідкісні орнаменти, на їх основі розробляти нові візерунки. Ніна Зікрань захопилась технікою плетіння з газетних трубочок. Досить незвично і водночас стильно виглядають різні вазочки, кошики, вазони для квітів, предмети посуду. Такі  речі можуть прикрасити інтер'єр будинку або дачі. Людмила Любимова, якій пішов дев'ятий десяток, представила на виставку  скатертину та серветки  у техніці хардангер. Текстильні ляльки Тільди  Лідії Проскурякової - найбільш зворушливі ляльки. У світі не знайти схожих ляльок Тільд, бо кожна з них - індивідуальна. Вишиті стрічками сумки ручної роботи Людмили Триголос – чудовий аксесуар для модниць.  Світлана Безменова,  яка є також  активним членом і воронізького  клубу «Відрада» зізнається: «Йду на заняття «Елеганта» як на побачення. Для мене це завжди радість творчості!»

 «Роботи всіх учасниць виставки просто чудові! Вони народжують масу позитивних емоцій, будять фантазію, жагу творчості, бажання щось створювати своїми руками», - діляться враженнями відвідувачі.

 «Дивлячись на красу, створену «золотими» руками жінок, дивуєшся, звідки стільки енергії та терпіння, адже ця робота вимагає багато часу та кропіткої праці. Їх запалу та енергії може позаздрити не одна творча особистість. Тож побажаємо їм і надалі творити дива, які нікого не залишають байдужими!» - закликала бібліотекар Любов Михайлова.  

Всіх шанувальників мистецтва запрошуємо відвідати виставку, яка буде відкрита до 18 липня.

  

  

Переглядів: 476 | Додав: cbstolstogo | Дата: 20.06.2017 | Коментарі (0)

16 червня у центральній міській бібліотеці для працівників культури була проведена методична нарада «Про посилення роботи у сфері протидії торгівлі людьми».

Галина Тищенко, заступник начальника  управління праці та соціального захисту населення Шосткинської міської ради, акцентувала увагу на тому, що торгівля людьми – це злочинна діяльність. Людей використовують для неоплаченої фізичної праці, видалення органів, вимушеного шлюбу, сексуального рабства, у порноіндустрії. Україна посідає одне з перших місць серед держав південно-східної Європи за кількістю жертв торгівлі людьми.

Галина Іванівна зазначила, що заклади культури повинні приймати активну участь в реалізації «Державної соціальної програми протидії торгівлі людьми на період до 2020 року» як дійові учасники процесу формування світогляду населення та довідково-інформаційні,  просвітницькі центри. 

«Ніхто не повинен знаходитися у рабстві, або в підневільному стані; рабство і работоргівля забороняється в усіх її випадках» (Загальна декларація прав людини. Ст. 4)

  

Переглядів: 591 | Додав: cbstolstogo | Дата: 19.06.2017 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 165 166 167 168 169 ... 235 236 »
Вітаю Вас, Гість!
Четвер, 25.04.2024