Четверта субота листопада. В Україні - День пам’яті жертв голодоморів. …  Ми зібралися, щоб віддати шану тим, хто не був  повинний ні в чому, тим, хто вистояв, тим, хто не міг зрозуміти: чому? Український інститут національної памя’ті  проводить інформаційну кампанію до Дня пам’яті жертв Голодомору1932–1933 років. Цього року гаслом кампанії є «Пам’ять, що рятує: голоси правди», вона присвячена окремим історіям людей, які не мовчали про Голодомор. О 16:00  ми долучилися до Всеукраїнської акції «Запали свічку пам’яті» та запалили свічки на  вшанування пам’яті убитих Голодом 1932–1933 років.

  

  

 

 

 

Переглядів: 398 | Додав: cbstolstogo | Дата: 23.11.2019 | Коментарі (0)

Щороку 21 листопада в нашій країні відзначають День Гідності та Свободи.

Осінь 2013…  Події, що тоді відбувалися,  змінили життя кожного з нас, змінили наші пріоритети, наші політичні симпатії та антипатії, стали віхами в творенні нової історії нашої держави.

З нагоди Дня Гідності та Свободи в центральній міській бібліотеці розгорнуто книжкову виставку.

На ній представлені фотоальбоми, свідчення очевидців  та учасників тих подій, художні твори, присвячені доленосним подіям в Україні, що пробудила у душі кожного українця нестримний потяг до свободи та волі. Саме про це йдеться у творах Андрія Куркова «Щоденник Майдану та Війни», Андрія Кокотюхи «Вогняна зима», Валентини Розуменко «Нескорені», Братів Капранових «Майдан. Таємні файли», Олени Герасименко «Майдан після Майдану», Марії Матіос «Приватний щоденник. Майдан. Війна…», Василя Базіва «Армагедон на Майдані» та ін.

  

 

 

Переглядів: 383 | Додав: cbstolstogo | Дата: 21.11.2019 | Коментарі (0)

 

 

 

Напередодні Дня вшанування пам'яті жертв голодомору 1932-1933 років бібліотекарі бібліотеки-філіалу №4 завітали до ветеранів Територіального центру соціального обслуговування і провели годину скорботи. Бібліотекарі розповіли про трагічні сторінки тих страшних подій української історії,про причини і наслідки цієї трагедії. Розповіли про книги,які були представлені на тематичній викладці. На завершення заходу звучала пісня "Свіча" у виконанні Оксани Білозір. Ветерани встали і схилили голови,віддаючи шану безневинно загиблим.

 

 

 

Переглядів: 350 | Додав: cbstolstogo | Дата: 20.11.2019 | Коментарі (0)

Чай… Цей чарівний напій збирає за столом усю родину, друзів, знайомих для душевної бесіди, спілкування. Дружню родину громадського об’єднання «Надія» за святковим столом зібрало Свято чаю.

Завідуюча бібліотекою-філією №1 Тетяна Бакун під тихі звуки мелодії розповідала про   такий звичний для нас напій–чай, його цілющі властивості, мистецтво чайної церемонії в Китаї.  Історія чаю налічує вже п’ять століть і є не менш дивовижною, ніж сам напій. Одна з легенд стверджує, що чай з’явився під час створення Землі і Неба, і його появу пов’язують з володарем півдня Китаю – богом Сонця і Вогню –Янь-ді.  Продовжилося свято веселими  розвагами. Під гучні оплески зустрічали «акторів» музичної сценки «Закоханий за чашкою чаю» В’ячеслава Сурая та Світлану Івченко. А далі були веселі конкурси «Дегустатор», «Хто спритніший» та інші, не менш цікаві, в яких активну участь брали Максим Зборщик, Сергій Шипулін, Ольга та Микола Шаповалови, Марина Маляренко.

А на завершення святкування на всіх чекав багатий стіл з гарячим самоваром та солодощами.

  

  

 

 

 

Переглядів: 530 | Додав: cbstolstogo | Дата: 19.11.2019 | Коментарі (0)

16 листопада - Міжнаро́дний день толера́нтності — свято, яке відзначається  в усьому світі. Його запровадили у 1995 році за рішенням ЮНЕСКО. Саме цього дня ухвалили Декларацію принципів терпимості. У ній йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, етносу або кольору шкіри. Ці принципи закріпили у Загальній декларації прав людини, що проголошує неприйняття усіх форм дискримінації, недопущення геноциду і покарання за нього.

Нині цінності толерантності стають усе більш поширеними, проте, як не дивно, дискримінація та пригнічення людей нікуди не зникають. Говорячи про «толерантність» ми забуваємо, що основним її принципом є визнання всіх людей рівними собі, не дивлячися на будь-які їхні ознаки.

Толерантність – це повага права іншого бути таким, яким він є. Для сучасної України властиво традиційне замовчування інформації про розмаїття людей, їхнє життя та досвід. Говорячи про «рівне ставлення до всіх», ми залишаємо невидимі соціальні групи поза межами дискурсу. Говорячи відкрито про дискримінацію та табуйовані теми, ми знижуємо рівень насилля і неприйняття у суспільстві.

Тому сьогодні ми багато говорили про толерантність, про терпиме ставлення до певних людей,  або до цілої групи людей, чи навіть до самих себе. Для того, щоб дізнатися наскільки ми толерантні, було проведено невеличкий тест.

А потім ми дивилися кіно. Цього разу це була стрічка польського автора Міхала Щесняка "Точка відліку".

Анета «бунтувала по повній», тому в дев’ятнадцять років й опинилася у в’язниці за вбивство. Дев’ять років потому повсякденне життя приводить її зі стін в’язниці до будинку престарілих. Одна з його мешканок, Гелена, була хворою з раннього дитинства. На її думку, в молодої жінки є все, чого тільки можна бажати. Тож Гелена, чиї знання про світ обмежені «вікнами лікарень і диванами», з жадобою цікавиться життям Анети. На Анету чекає випробування… і Гелена допоможе їй.

Звісно ж, обговорення торкнулося теми толерантності. Всі звернули увагу на те, як пані Гелена ставилася до Анети. З яким спокоєм та розумінням. Чи будуть так відноситися до Анети рідні та оточочуючі після того, як вона вийде із в'язниці? Чи зможе дівчина змінити свій спосіб життя? Чи зможе вона переосмислити своє минуле і почати все спочатку? Чи дійсно те, що з нею сталося стане "точкою відліку" для нового життя?

Питання про те, чи вдасться Анеті дійсно повернутися до повноцінного життя, так і залишилося відкритим...     Але те, що кожен має право на другий шанс - ніхто з присутніх не заперечував.

  

  

 

 

Переглядів: 755 | Додав: cbstolstogo | Дата: 16.11.2019 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 104 105 106 107 108 ... 235 236 »
Вітаю Вас, Гість!
П`ятниця, 29.03.2024