Ялинка завжди була і залишається невід’ємним атрибутом новорічних свят. До речі, в останні роки  альтернативна ялинка та ще й зроблена своїми руками – справжній новорічний тренд.

Багато років поспіль Станція юних натуралістів проводить виставку-конкурс новорічних та різдвяних композицій «Новорічна фантазія». Експозицію виставки, яка відкрилася 24 грудня у приміщенні центральної міської бібліотеки, склали 175 новорічних композицій.  Серед них - творчі роботи учнів шкіл нашої громади, вихованців гуртків центру естетичного виховання та Недільних шкіл. Креативність та різноманітність робіт вражає.

Кожна школа запропонувала для огляду свою невеличку Новорічну казку. Журі конкурсу засвідчили високий рівень майстерності представлених робіт та визначили переможців.

Дякуємо всім учасникам, які прагнуть зберегти живих красунь та висловлюємо подяку за участь у конкурсі. Бажаємо творчого натхнення та креативності!!!

  

  

Переглядів: 455 | Додав: cbstolstogo | Дата: 24.12.2019 | Коментарі (0)

Сьогодні в стінах бібліотеки витав святковий, новорічний настрій, бо тут панувала творчість, дитяча фантазія та почуття прекрасного. Новорічні свята наближаються з кожним днем, тому саме час подумати про святкові прикраси для ялинки. Зробити красиві новорічні прикраси під силу кожному –вважає бібліотекарка юнацького відділу Надія Шалда, потрібно лише трішки розібратися в цій техніці. Аркуш паперу у формі квадрата, ножиці та олівець стали головними у процесі роботи. «Веселі майстри» - діти з обласного центру соціально -психологічної реабілітації із задоволенням  робили чарівні паперові сніжинки та яскраві ялиночки. По завершенню майстер-класу діти отримали солодощі та фотографувалися  із власними виробами, які залишили собі на згадку.

  

 

 

Переглядів: 515 | Додав: cbstolstogo | Дата: 21.12.2019 | Коментарі (0)

21 грудня на засіданні кіноклубу переглянули і обговорили документальний фільм польського режисера Яцека Блавута «BORN DEAD»("Народжений померти").

Роберта, 24-річного рецидивіста, незабаром мають звільнити – після восьми років ув’язнення. Він проходить програму реабілітації «Дует», організовану Краківською виправною колонією та дитячим будинком. Роберт працює із розумово відсталими дітьми. Яцек Блавут як режисер не намагається прикрасити реальність. Це фільм про трансформацію, про те, як зароджуються і міцнішають почуття. Можливо, цей досвід є першим досвідом людських взаємин для обох сторін. Ця стрічка здобула численні нагороди, серед яких Спеціальний приз Польської федерації дискусійних кіноклубів, Спеціальний приз Міжнародного фестивалю документального кіно Kanton, Нагорода у міжнародному конкурсі Kolding (Handicap Film Festival).

Після перегляду для обговорення було запропоновано дві теми: тема ув'язненого Роберта і тема хворих дітей в інтернаті. Обидві теми не залишили нікого байдужими. Чи зміг би Роберт стати на шлях виправлення без цих дітей? З якого саме моменту кардинально змінилося життя хлопця? Як складеться подальша доля хлопця? Чи є такі програми реабілітаціїї в нашій країні? Саме такі питання  поставали під час бесіди.

Висновок: діти з інтернату були потрібні Роберту, щоб змінити своє життя, щоб подивитися на себе з іншого боку, повірити в себе та почати жити заново. Можливо, йому потрібно було пройти саме такий шлях, щоб почати жити нормальним, повноцінним життям вільної людини.

  

 

 

 

Переглядів: 406 | Додав: cbstolstogo | Дата: 21.12.2019 | Коментарі (0)

11 грудня - Міжнародний день танго.  14 грудня засідання в "Клубі..." було повністю присвячене цьому чарівному танцю.

Танго – це парний танець який бере свій початок з 1890 – х років з містечка Ріо де ла Плата ( Уругваю та Аргентини), через зовсім маленький проміжок часу він став відомим у всьому світі.

Сьогодні ж існує безліч форм виконання танго, та все ж найпопулярнішим так і залишилось аргентинське та уругвайське танго. Танго – це танець який поєднує в собі зливання двох культур : європейської та африканської.

З самого початку існування аргентинське танго вважалось просто танцем для душі чи підняття настрою, професійно ним ніхто не займався. Хоча в Буенос Айресі для цього танцю було виділено один день коли всі бажаючі і любителі виходили на вулиці і мали можливість насолодитись під відкритим небом танго досхочу, цей день називався – «День аргентинського танго». Та в 20-му столітті любителі об’єднались та вирішили поділитись своїм захопленням з Європою, танцівники та оркестр з Буенос Айресу почали подорожувати . От таким чином танго дійшло і до нас. Вперше аргентинське танго європейці затанцювали в Парижі, тоді в Лондоні і Берліні, а потім вже й в інших великих капіталістичних країнах. Після чого почали відкривати школи та студії в яких вже професійно вивчали мистецтво цього популярного танцю.

  

  

 

Переглядів: 397 | Додав: cbstolstogo | Дата: 14.12.2019 | Коментарі (0)

Нині серед молоді надзвичайно загострилася проблема насильства, здійснюваного одне до одного. Жорстокість і цинізм підлітків із реального життя перемістились у віртуальну площину. Запрошуючи до діалогу учнів 8 -Б класу ЗОШ №7,  бібліотекар ЦМБ Надія Шалда  ставила за мету  ознайомлення їх з поняттями “булінг” та “кібербулінг”. До діалогу приєдналась і фахівчиня Шосткинського місцевого центру з надання вторинної правової допомоги Юлія Зацаринна. Як  навчитися захищатись від небезпек, слідувати правилам спілкування в мережі, як реагувати на цькування – говорила відверто та доступно.  А ще – надала адреси та телефони, за якими можна звертатися у разі небезпеки. «Найважливіше, про що треба пам’ятати поколінню, яке живе у реальній та віртуальній площинах–не мовчати! Звертайтеся, вам обов’язково допоможуть».  

 

  

 

 

 

 

 

Переглядів: 416 | Додав: cbstolstogo | Дата: 11.12.2019 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 102 103 104 105 106 ... 235 236 »
Вітаю Вас, Гість!
Вівторок, 23.04.2024