Учням загально-освітньої школи №7 ще раз нагадали про безпечне користування соціальними мережами та інтернетом. Бібліотекарка відділу обслуговування центральної міської бібліотеки Олександра Дерев’янко провела бесіду з учнями 7-А класу на тему «Протидія кібербулінгу». Тема актуальна і стосується кожного, тому викликала інтерес до активного обговорення. Діти наводили приклади свого спілкування у мережі та робили дорослі висновки як не потрапити в біду та захистити себе у кіберпросторі.

  

 

 

Переглядів: 512 | Додав: cbstolstogo | Дата: 14.01.2020 | Коментарі (0)

 

11 січня перший раз в новому 2020 році зустрілися в "Клубі..." . Настрій чудовий, вирішили обговорити казку С.Аксакова та балет Ф.Гартмана (уродженця села Хоружівка  Недригайлівського району Сумської області ) "Червоненька квіточка".

Є казки, які ми знаємо і любимо з самого дитинства, а також їх любили наші батьки і їхні батьки теж ... Саме до таких казок і відноситься "Червоненька квіточка".
Чудовий український композитор Фома Гартман теж любив цю казку і тому в 1906 році написав балет на основі цього твору. До тексту він підійшов дуже дбайливо намагаючись сюжет балету максимально наблизити до оригіналу.
Прем'єра балету відбулася в 1907 році. Головну партію виконувала Анна Павлова.

Нагадуємо "Клуб шанувальників класичної музики" працює при Центральній міській бібліотеці з 2012 року. Зустрічі відбуваються по суботах два рази на місяць. Початок о 13:00. Запрошуємо до нас всіх хто любить музику і приємне спілкування.

 

  

 

 

Переглядів: 475 | Додав: cbstolstogo | Дата: 11.01.2020 | Коментарі (0)

 

 

Милішої новорічної прикраси, ніж різдвяний янгол, мабуть, складно знайти, запевнила бібліотекарка ЦМБ Надія Шалда вихованців центру соціально - психологічної реабілітації під час майстер класу. Бо новорічний янгол зроблений своїми руками — це не тільки прикраса для будинку і ялинки, але і своєрідний оберіг. Янголята, створені з любов’ю і теплом, здатні не тільки оберігати будинок і його мешканців від нещасть, але й стати відмінним новорічним подарунком для друга і незамінним талісманом на весь рік.

  

 

 

Переглядів: 436 | Додав: cbstolstogo | Дата: 04.01.2020 | Коментарі (0)

З нетерпінням, надіями та сподіваннями чекають на новорічні свята дорослі і діти. Адже Новий рік — це веселі розваги біля зеленої красуні ялинки разом із казковими героями, танцями, конкурсами.

Святкова новорічна атмосфера непідробної, щирої радості панувала у громадському об'єднанні “Надія”на новорічному Балі -маскараді, який організували працівники бібліотеки-філії №1.

У святково прикрашеній залі молоді люди в новорічних костюмах, разом із Дідом Морозом та Снігуронькою весело проводили час. Співли пісні біля ялинки, танцювали, були активними учасниками конкурсів “Сніговий шар”, “Злови сніжинку”, “Слідопит”, “Склади сніговика”, переможцями яких стали Олександр Кравець, Євген Івченко, Марина Маляренко, Микола Шаповалов та Олексій Мазур.

Святкового настрою присутнім додали танець у виконанні В'ячеслава Сурая з персонажем “Новорічна ніч” (Світланою Івченко) та “циганський дует” у складі Юлії Лейко і Максима Зборщика. А пісня “Падал белый снег” у виконанні Сергія Шипуліна стала для всіх присутніх новорічним подарунком.

Батьки також брали активну участь у конкурсах і розвагах, танцювали, веселились. А потім для всіх був  ще один сюрприз — новорічна лотерея, святковий стіл та дискотека.

  

   

  

 

 

Переглядів: 429 | Додав: cbstolstogo | Дата: 28.12.2019 | Коментарі (0)

Напередодні Нового року, коли навкруги панує святковий настрій,  всі люди, незважаючи на вік. очікують дива. Ми в "Клубі..." вирішили поговорити про  чудовий твір-казку "Попелюшка". Адже дуже багато композиторів створювали свої музичні шедеври за мотивами чарівної казки Шарля Перро.

А саме балети:  Фернандо Сора, Сергія Прокоф'єва, Іогана Штрауса, Рудольфа Нуреєва та ін.

Опери: Жюля Массне, Хорхе Пеньї, Джоаккіно Россіні та ін. А також багато мюзиклів та фільмів.

З давніх-давен вважалося, що найкращі сюжети для балетів та опер - казки. А така, як «Попелюшка», розказана Шарлем Перро, - справжній скарб. Чарівні перетворення, придворний бал, замазура, яка подібно бридкому каченяті перетворюється в «прекрасного лебедя», а потім і в справжню принцесу.       Історія, яка створює дивну казкову, майже різдвяну, передноворічну атмосферу, коли хочеться вірити, що дива трапляються, якщо не в житті, то хоча б на сцені.

  

  

 

 

 

Переглядів: 404 | Додав: cbstolstogo | Дата: 28.12.2019 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 101 102 103 104 105 ... 235 236 »
Вітаю Вас, Гість!
П`ятниця, 19.04.2024