«Зимова фантазія» – таку назву має виставка художніх робіт Елли Римської та Валентини Тимофєєвої, яка відкрилася 11 лютого та діятиме  до 2 березня у центральній міській бібліотеці ім. Л. Толстого. Це вже шоста спільна виставка майстринь і четверта, яка експонується саме в бібліотеці.

«Зима – это праздник, веселое, яркое, красивое и волшебное время года!», – повідала Валентина Тимофєєва. Малюнками художниці виражають емоції, пов’язані з цією магічною казковою порою.

 «Валентина Костянтинівна та Елла Іллівна варті того, аби ними захоплювалися. Вони творчо обдаровані, проявили себе і як автори чудових віршів, авторських пісень, яскравих картин», – зазначила бібліотекар Любов Михайлова на відкритті виставки. Власне життєве кредо сформулювала у своєму вірші Елла Римська:

«…и даже дня нам не прожить,

Чтоб строчкой не отметить

Ту радость жить, дышать, творить

И быть за все в ответе.

Пусть не поэтом, но прожить

Жизнь вдохновенно стоит».

  

  

 

 

 

 

Переглядів: 433 | Додав: cbstolstogo | Дата: 11.02.2020 | Коментарі (0)

 Виставка "Влада почуттів. Німеччина 19 | 19" створена за допомогою Фонду "Пам'ять, відповідальність і майбутнє" (EVZ), Федерального фонду з вивчення диктатури СЕПГ та під патронатом Федерального міністра закордонних справ Гайко Мааса . 22 плакати  показують історичні події в Німеччині останнього століття через призму людських почуттів.

 Вона ілюструє спадкоємність та переломи в емоційних світах, які позначилися на суспільстві та політиці останніх 100 років, інтенсивність яких кидає виклик і сьогоденню.

Тексти виставки були підготовані німецькими істориками Уте та Беттіною Фреверт. Причиною спільного виставкового проекту  двох фондів є численні ювілеї, які в 2019 році стимулюють обговорення історії демократії та диктатури в Німеччині: 100 років заснування Веймарської республіки, 90 років Великої депресії, 80 років вторгнення Німеччини в Польщу та початку Другої світової війни, 75 років висадці союзників у Нормандії, 70 років утворення подвійної держави Німеччини, зміна уряду в Бонні 50 років тому, 30 років мирної революції та 15 років розширення ЄС на схід.

«Сила почуттів. Німеччина 19 | 19" є гарним способом розповісти про історію та сьогодення Німеччини.

  

  

Переглядів: 337 | Додав: cbstolstogo | Дата: 08.02.2020 | Коментарі (0)

 

 

8 лютого День народження  Діа́ни Гна́тівни Петрине́нко (дівоче прізвище Паливода) — української співачки (сопрано). Народної артистки СРСР (1975). Лауреата Державної премії України імені Т. Г. Шевченка (1972). Лауреата Всесвітнього фестивалю молоді та студентів у Відні (1959).

Дружина журналіста Гаринальда Петриненка, мати співака Тараса Петриненка, рідна сестра Івана Паливоди (1924–2004 ) — українського співака і педагога.

Звісно ми не могли не відреагувати на таку знаменну дату, тим більше, що Діані Гнатівні в цьому році мало виповнитися 90 років. 

Зустріч пройшла, як завжди змістовно. А ще до нас в гості завітали представники місцевого телебачення, а саме ТРК "Акцент", завдяки їм засідання пройшло ще цікавіше. ДЯКУЄМО ЇМ, і чекаємо в гості ще не один раз.

  

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 406 | Додав: cbstolstogo | Дата: 08.02.2020 | Коментарі (0)

З лютого 2020 року будь-яка людина, яка захоче опанувати цифрові технології, може зробити це за допомогою освітніх серіалів за участі українських селебріті. Для цього їй потрібно буде зареєструватися на спеціально створеній національній онлайн-платформі та натиснути «play».

 

SUMY.LIFE

ВСІ НОВИНИ СУМЩИНИ В ОДНОМУ МІСЦІ

 

.  

 

Переглядів: 311 | Додав: cbstolstogo | Дата: 05.02.2020 | Коментарі (0)

Бій під Крутами… Щороку ми вшановуємо пам'ять молодих захисників української держави, що 1918 року полягли біля залізничної станції Крути. «Цей подвиг – це символ патріотизму й жертовності українського народу. Україна пишається молодими Героями. Пам'ять про них невмируща», –наголосила бібліотекарка юнацького відділу Надія Шалда.  

Учасниками заходу стали учні 10-х класів ЗОШ №11 та військовослужбовці в/ч 3022 на чолі з майором Андрієм Лукашанцем. Разом переглянули документальний фільм «Бій під Крутами» та ознайомились з книжковою виставкою «За Україну, за її волю».

  

Переглядів: 414 | Додав: cbstolstogo | Дата: 28.01.2020 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 98 99 100 101 102 ... 235 236 »
Вітаю Вас, Гість!
Вівторок, 16.04.2024