17 квітня 2021 Сумщина в "червоній"зоні карантину, тому  зустрічаємося в кіноклубі  Docudays UA, суто онлайн.

Приєдналося 10 чоловік. Дивимось фільм «Содік» - режисер: Адейємі Майкл Країна: Великобританія.

Попри досить сумну історію хлопчика Содіка , який мріяв вступити до університету 2008 року й стати лікарем. І от минає п’ять років, і його вже судять за вбивство. Режисер Адейємі – близький друг Содіка, колись разом вони заснували футбольну команду в своєму мікрорайоні. 2008 року він вирішив створити фільм про Содікові сподівання вивчитись на лікаря, а не опинитися у тюрмі, як він тоді казав. Убитий, хлопець на ім’я Сильвестр, також мав мрію – стати професійним спортсменом – але виявилося, що він, як і Содік, жив подвійним життям. Адейємі в процесі зйомки шукає поворотний момент, який назавжди змінив життя юнака, що колись хотів стати лікарем.

Фільм не справив тяжкого враження, можливо тому що в кінці фільму показали дуже симпатичну маленьку дівчинку, і це дає надію на краще. Ми всі сподіваємось, що у Садіка є майбутнє, бо йому є заради кого жити.

Проблема, яку порушили у фільмі є у всіх країнах і наша не виключення. Чи можна з цим щось зробити? Чи залежить щось від нас, чи тільки від держави? Що саме ми, можемо зробити з дитячою злочинністю? Саме такі питання піднімалися під час обговорення.

Пані Валентина: «Так проблема існує. Не тільки в світі, але і в Україні, і в нашому місті зокрема. Дуже важко, щось зробити аби дитина не вела подвійне життя.»

Пані Юлія: «Щоб дитина не вела подвійне життя, треба займатися нею. Позашкільна освіта, кружки, спорт. У дитини повинна бути мета якої  він прагне. Хоча саме, Садіку це і не допомогло.»

Пані Зоя: «Ми не повинні бути байдужими – це головне».

Закінчили ми обговорення на позитивній ноті. У Садіка є майбутнє. І сподіваємось апеляційний суд визнає його невинним.

  

 

Переглядів: 272 | Додав: cbstolstogo | Дата: 17.04.2021 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
Четвер, 25.04.2024