Сьогодні в стінах бібліотеки витав святковий, новорічний настрій, бо тут панувала творчість, дитяча фантазія та почуття прекрасного. Новорічні свята наближаються з кожним днем, тому саме час подумати про святкові прикраси для ялинки. Зробити красиві новорічні прикраси під силу кожному –вважає бібліотекарка юнацького відділу Надія Шалда, потрібно лише трішки розібратися в цій техніці. Аркуш паперу у формі квадрата, ножиці та олівець стали головними у процесі роботи. «Веселі майстри» - діти з обласного центру соціально -психологічної реабілітації із задоволенням  робили чарівні паперові сніжинки та яскраві ялиночки. По завершенню майстер-класу діти отримали солодощі та фотографувалися  із власними виробами, які залишили собі на згадку.

  

 

 

Переглядів: 515 | Додав: cbstolstogo | Дата: 21.12.2019 | Коментарі (0)

21 грудня на засіданні кіноклубу переглянули і обговорили документальний фільм польського режисера Яцека Блавута «BORN DEAD»("Народжений померти").

Роберта, 24-річного рецидивіста, незабаром мають звільнити – після восьми років ув’язнення. Він проходить програму реабілітації «Дует», організовану Краківською виправною колонією та дитячим будинком. Роберт працює із розумово відсталими дітьми. Яцек Блавут як режисер не намагається прикрасити реальність. Це фільм про трансформацію, про те, як зароджуються і міцнішають почуття. Можливо, цей досвід є першим досвідом людських взаємин для обох сторін. Ця стрічка здобула численні нагороди, серед яких Спеціальний приз Польської федерації дискусійних кіноклубів, Спеціальний приз Міжнародного фестивалю документального кіно Kanton, Нагорода у міжнародному конкурсі Kolding (Handicap Film Festival).

Після перегляду для обговорення було запропоновано дві теми: тема ув'язненого Роберта і тема хворих дітей в інтернаті. Обидві теми не залишили нікого байдужими. Чи зміг би Роберт стати на шлях виправлення без цих дітей? З якого саме моменту кардинально змінилося життя хлопця? Як складеться подальша доля хлопця? Чи є такі програми реабілітаціїї в нашій країні? Саме такі питання  поставали під час бесіди.

Висновок: діти з інтернату були потрібні Роберту, щоб змінити своє життя, щоб подивитися на себе з іншого боку, повірити в себе та почати жити заново. Можливо, йому потрібно було пройти саме такий шлях, щоб почати жити нормальним, повноцінним життям вільної людини.

  

 

 

 

Переглядів: 406 | Додав: cbstolstogo | Дата: 21.12.2019 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
Субота, 20.04.2024