З нагоди Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, громада Шостки приєдналася до Всеукраїнської кампанії «16 днів проти насильства», що триває з 25 листопада по 10 грудня включно.
У тренінгу «Розірви коло», який відбувся 3 грудня на базі Coworking, що діє на базі центральної міської бібліотеки, взяли участь психологи, представники поліції, соціальних служб міста та громадських організацій, діяльність яких спрямована на попередження насильства.
Мета тренінгу, проведеного керівником громадської організації «Сила інтелекту» Галиною Москаленко, – підвищити нетерпимість суспільства до домашнього та гендерно зумовленого насильства. Як зазначила Галина, основним чинником гендерного насильства вважають владні відносини між чоловіками і жінками, а також постійну дискримінацію жінок, гендерну нерівність у суспільстві.
Наприкінці заходу присутні поділились своїми історіями «розірвання кола»– випадків скоєння насильства. А найстрашніше те, що рамки сімейного насильства виходять за межі сім’ї та дому – і розширюють їх діти, які потерпають від насильства батьків, скоюючи жорстокі вчинки щодо своїх однолітків.

 

  

 

Переглядів: 380 | Додав: cbstolstogo | Дата: 05.12.2019 | Коментарі (0)

У 1992-му році Генеральна Асамблея ООН проголосила щорічну подію всесвітнього масштабу - 3-є грудня стало Міжнародним днем людей з інвалідністю. Цей день – нагадування людству про обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства – людей із інвалідністю. Люди з особливими потребами дуже тонко, чутливо сприймають світ і все, що в ньому діється. А ще – потребують допомоги, теплого слова, співчуття та розуміння.
3 грудня на свято «Ти не один у цьому світі», яке відбулося у громадському об’єднанні «Надія», зібралися молоді люди з інвалідністю, їх батьки, друзі та знайомі. Завітав і отець Андрій, який є частим гостем закладу. А організатором свята стала бібліотека-філія №1, яка є давнім партнером «Надії».
На зустрічі йшла мова про те, як важливо бути поруч не тільки у цей день, а повсякчас бути милосердним, допомагати, бо кожен день людей з вадами здоров’я наповнений труднощами. Але не зважаючи на всілякі перешкоди, вони прагнуть пристосуватися до самостійного життя в суспільстві, приносити радість собі та оточуючим.
У цей день у присутніх був оптимістичний настрій, звучали пісні, проходили різноманітні конкурси, розваги. Під гучні аплодисменти зустрічали виконавців пісні «Ты да я, да мы с тобой» В’ячеслава Сурая, Євгена та Світлану Івченко. А пісня «Мама, мамочка» у виконанні Анни Бакун, стала дарунком для матусь, присутніх у залі.
Батьки теж були активними учасниками різноманітних конкурсів. Переможцем у конкурсі «Незвичайна квітка» став Максим Зборщик, а в конкурсах «Цукерка з сюрпризом» та «Хто більше?» одержали перемогу Олександр Кравець, Юлія Лейко, Сергій Шипулін та Лариса Білаш.
А потім на всіх чекав солодкий стіл та дискотека.

  

  

 

Переглядів: 299 | Додав: cbstolstogo | Дата: 05.12.2019 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
Середа, 24.04.2024